BRAȘOV. Ce se întâmplă cu ACS „SR” Municipal în 2019
ACS „SR” Municipal Brașov a pornit cu gânduri mari în Liga 3 la fotbal, însă totul s-a destrămat după ce formația de la poalele Tâmpei s-a lovit de probleme financiare care au dus la situația ce este deja cunoscută.
După finalul turului de campionat, mulți jucători au ales să își rezilieze contractele și să plece la alte echipe. Poverlovici, Damian, Răduțoiu, Țuțu, Leonte, E. Popa, Burlacu, Rusu, Avram, Boția, Răchișan și Cocan s-au despărțit de formația brașoveană, alegând grupări ca AFC Hărman, Olimpic Cetate Râșnov sau FC „U” Craiova.
Portarul Maxim și-a reziliat și el contractul, însă le-a transmis celor din conducere că ar vrea să continue, în timp ce Strătilă va pleca și el.
În acest moment, în lot mai sunt 8 fotbaliști, A. Popa, Toader, Dragomir, Nicolau, Voicu, Dumbravă, H. Popa și Florin Stângă, cel care este și antrenor principal.
Despre situația financiară a clubului a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, președintele interimar Răzvan Dobrică: „Ne gândim doar la viitor, nu ne mai interesează cine și ce a greșit. Clubul este cel care a greșit și tot clubul va repara aceste greșeli. Din datoriile către stat, care sunt de aproximativ 160.000 de lei, s-a achitat o parte, 20.000 de lei, cu ajutorul firmei Adriana Prod a lui Vasile Dochița. Urmează să reglăm conturile și cu Consiliul Județean. S-a făcut o greșeală în vară și trebuie să achităm o sumă pentru a fi eligibili anul viitor, pentru a accesa din nou fonduri. Acolo trebuie să plătim 11.680 de lei, pe care îi vom achita în această săptămână cu ajutorul firmei Resort, care este a tatălui lui Horia Popa. Și Temad ne-a ajutat mult în acest final de an și am putut să plătim o parte din salariile oamenilor de la stadion. Mai sunt datoriile către Paul Enache și Nicu Badea. Nu a fost nici o discuție oficială, dar ei ne-au transmis că nu au nici o pretenție în momentul de față și nici în viitor. Este de apreciat lucrul acesta. Va trebui să gestionăm foarte bine banii care vor intra începând cu luna ianuarie. Trebuie să plătim către foștii jucători, să avem grijă de cei care vor juca pentru ACS «SR» și să achităm datoria la stat. Aceste trei lucruri sunt cele mai importante pentru noi. Vom încerca să discutăm și cu cei de la ANAF, să vedem cum putem organiza plata acestor datorii. Chiar dacă unii au o altă părere, cred că încheiem pozitiv acest an. Intrăm în 2019 cu posibilități de a repara greșelile și a ne dezvolta. Avem discuții cu multe firme mari din Brașov. Semnalele sunt îmbucurătoare. Oamenii au înțeles ce reprezintă acest club și vor să se implice. Așteptăm, însă, să semnăm oficial. Acum facem calcule, să vedem exact care este bugetul de care avem nevoie. Echipa va continua, asta este cert. Multă lume a reacționat pesimist pe Facebook după tot ce s-a întâmplat. Obiectivul este să formăm o echipă competitivă”.
Despre implicarea Primăriei și a Consiliului Județean, Dobrică a comentat: „Din ianuarie începem să lucrăm la proiecte pentru a putea accesa fonduri. Esențial este să facem proiectul către CJ. Cu Primăria nu am avut încă nici un contact, dar vrem să inițiem un dialog. Ar fi minunat dacă Primăria ar câștiga brandul și palmaresul FC Brașov. Este scenariul ideal. Adică orașul să dețină brandul”.
La rândul său, tehnicianul Florin Stângă a punctat: „Le mulțumesc tuturor jucătorilor care au fost alături de acest club. Îmi pare rău că s-a ajuns în situația asta. Încă sunt convins că, dacă am fi avut liniște și condiții bune, am fi fost pe primul loc detașat. Am muncit mult împreună cu Andrei Șanta pentru a forma o echipă cu jucători brașoveni. E dureros că s-a dus totul într-o secundă. Știu că au suferit că au plecat, dar e normal să se gândească la partea financiară, pentru că trebuie să își întrețină familiile. Noi trebuie să muncim din nou. Prioritatea clubului în acest moment este supraviețuirea. Trebuie să facem tot ce putem pentru a termina campionatul. Fac apel la jucători tineri din oraș, care vor să joace pentru acest club. Îi aștept la stadion. Își pot îndeplini visul de a juca la acest club. Trebuie însă să înțeleagă că vor fi condiții minime. Am avut deja unele discuții cu jucători tineri, care vor să vină, însă sunt sub contract cu alte echipe. Am discutat și cu antrenori de la cluburile de copii și juniori și au spus că îmi vor da un răspuns. Va urma o perioadă de selecție și vom încerca să facem o echipă competitivă. În funcție de buget, vom vedea câți fotbaliști vom putea avea în lot. Simt că în vară lucrurile vor fi mai bune. Avem șansa să descoperim tineri de valoare, pe care să putem conta în viitor. Dacă vor fi fondurile necesare, cred că în sezonul viitor ne vom bate pentru promovare. Sunt convins că în acest retur, chiar dacă este o serie grea, nu vom retrograda. Îmi doresc să începem pregătirea pe 14 ianuarie. Vor fi două săptămâni de selecție, după care vom avea cinci săptămâni în care să pregătim returul”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.