Politic

[ViDEO] BRAŞOV. Sunt aşteptări ca şi Aeroportul Ghimbav să primească finanţare de la bugetul de stat, la fel ca altele din ţară

 

Procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția celor nouă obiective din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav s-a încheiat cu succes, a afirmat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Licitația a fost adjudecată de firma SC Construcții SA Sibiu, la suma de 28.594.034,30 lei fără TVA (34.026.900,82 lei cu TVA). Contractul va fi semnat la începutul anului viitor, după încheierea perioadei de contestații, de 10 zile.

După semnarea contractului, firma câștigătoare va avea la dispoziție trei luni pentru activitățile de proiectare și opt luni pentru execuția lucrărilor de construcție a celor nouă obiective. Pentru serviciile de proiectare, SC Construcții SA are trei subcontractanți (SC Consitrans SRL, SC Elecktra Invest SRL și SC Protelco SA).

Astfel, anul viitor vor fi proiectate și construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

În altă ordine de idei, în data de 20 decembrie, președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a transmis la Guvernul României, în atenția prim-ministrului Viorica Dăncilă, o solicitare de alocare bugetară în 2019 pentru construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. În document se regăsesc pașii făcuți până în prezent în proiectul Aeroportului, sumele cheltuite exclusiv din bugetul Consiliului Județean Brașov în perioada 2006-2018 pentru acest obiectiv, totalizând echivalentul a 32,6 milioane de euro, precum și etapele investiționale care mai trebuie realizate pentru finalizarea și certificarea Aeroportului.

Președintele CJ Brașov qa amintit că acest obiectiv investiţional reprezintă, în fapt, primul aeroport din România construit după anul 1989 și că acesta nu a beneficiat niciodată de alocări din bugetul de stat, în condițiile în care alte aeroporturi au primit finanțări de zeci de milioane de lei, în ultimii doi ani, din vistieria statului.

Veştea a spus în conferinţa de presă susţinută pe această temă că, pentru anul financiar 2017, s-au alocat de la bugetul de stat 10 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Tg. Mureș, 8 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Oradea, 15 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Maramureș – Baia Mare. 

În acest an, tot de la bugetul de stat s-au alocat 40 de milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Tg. Mureș, peste 10 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Oradea, 15 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Maramureș – Baia Mare şi 10 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Satu Mare.

„Ținând cont de cele argumentate și luând în considerare prioritatea Guvernului de a sprijini proiectele investiționale care generează dezvoltare economică locală și regională, avem încredere că prin bugetul de stat aferent anului 2019, acest obiectiv de investiții va beneficia pentru prima oară de susținere din partea Guvernului României”, a precizat președintele CJ Brașov în documentul transmis prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Adrian Veștea (video) a prezentat anterior stadiul implementării proiectului de ansamblu al aeroportului, precizând că lucrările începute în octombrie au fost sistate, șantierul urmând a fi redeschis în primăvară, când vremea o va permite. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button