Brașov. 149 de proiecte finanțate prin programele „Start Up Plus” și „Diaspora Start Up”
Camera de Comerț și Industrie Brașov implementează, în calitate de beneficiar/partener, patru proiecte co-finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, informează instituția.
Grupul țintă al acestor proiecte a vizat persoane fizice din Regiunea Centru, care au intenționat să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban, acestea făcând parte din următoarele categorii: șomeri, persoane inactive (persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani care nu se încadrează nici în populația ocupată și nici în cea aflată în șomaj – studenți, persoane casnice) și persoane care au un loc de muncă, dar intenționează să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă (include și persoanele care desfășoară o activitate independentă – persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale).
„Am făcut o sinteză a programelor implementate în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov cu impact direct asupra economiei brașovene. Este vorba despre finanțările pe care le-am acordat și le vom acorda anul viitor unui număr de 150 de companii, majoritatea – peste 100 – din județul Brașov, cu impact direct asupra mediului de afaceri. Vor fi create peste 200 de locuri de muncă. Aceste fonduri sunt din cadrul Programului Operațional Capital Uman pe care le gestionează Camera de Comerț și Industrie Brașov începând din anul 2018, cu continuitate și în 2019 și în 2020. De asemenea, pe lângă acest program, încurajăm antreprenorii să acceseze programele care vor fi disponibile în viitorul apropiat sau sunt disponibile în prezent, cum este «Start-Up Nation»”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al CCI Brașov, într-o conferință de presă.
De-a lungul anului 2018, toate proiectele au finalizat etapa de formare profesională și cea de selecție a planurilor de afaceri câștigătoare. Astfel, în cadrul proiectului „România Acasă – Diaspora Start Up” au fost formate 200 de persoane, au fost declarate câștigătoare 26 de planuri de afaceri și vor fi create 52 de locuri de muncă. În cadrul proiectului „România Start Up Plus” au fost formate 307 de persoane, au fost declarate câștigătoare 36 de planuri de afaceri și vor fi create 72 de locuri de muncă. În cadrul proiectului „Start in business” au fost formate 300 de persoane, au fost declarate câștigătoare 33 de planuri de afaceri și vor fi create 66 de locuri de muncă. În cadrul proiectului „Afaceriști în centru” au fost formate 450 de persoane, au fost declarate câștigătoare 54 de planuri de afaceri și vor fi create 108 de locuri de muncă. În total, în cadrul proiectelor au fost formate 1.257 de persoane, au fost declarate câștigătoare 149 de planuri de afaceri și vor fi create 298 de locuri de muncă.
Valoarea totală a celor patru proiecte este de 38 milioane de lei, iar bugetul alocat ajutoarelor de minimis se ridică la 23,142 milioane de lei.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.