Sport

România, de nerecunoscut. „Tricolorele” au pierdut cu Ungaria, dar sunt aproape de semifinale. Cristina Neagu, accidentare gravă. Ar putea fi ruptură de ligamente

 

După cele trei partide din grupa D a Campionatului European de handbal feminin, în care a jucat entuziasmant, România a căzut inexplicabil și a jucat prost în grupa principală.

În această seară, „tricolorele” au pierdut în fața Ungariei, 29-31, însă se poate califica în semifinale, dacă Olanda nu pierde la 13 goluri în fața Germaniei.

Echipa noastră avea calificarea în semifinale în propriile mâini, trebuia doar să nu piardă cu Ungaria, echipă care a mers în Franța fără multe jucătoare importante. Din păcate, după un start de meci bun, „tricolorele” au căzut inexplicabil, au pierdut, 29-31, și acum depind de rezultatul meciului Olanda – Germania. Totuși, este puțin probabil ca România să nu meargă în semifinale. Pentru ca formația antrenată de Ambros Martin să ajungă să lupte pentru medalii, Olanda nu trebuie să piardă la 13 goluri sau mai multe cu Germania.

Primele 15 minute ale meciului cu maghiarele au fost excelente. România s-a dus la cinci goluri, 11-6. Relația cu pivotul a mers ceas, iar Crina Pintea a marcat mult din pasele Cristinei Neagu. Din păcate, din acel moment, totul s-a năruit. Ungaria a jucat perfect cu extremele, Schatzl și Lukacs marcând la foc continuu. Apărarea noastră nu a avut răspuns, iar în poartă Dumanska și Dedu nu au fost în zi bună. Până la pauză, Unagria a egalat, iar la cabine s-a intrat cu 17-17. Partea a doua a fost un coșmar pentru fetele în galben. Veterana Eva Kiss a închis poarta, iar Ungaria a ajuns la un avantaj mare, 25-20, în minutul 42. Cristina Neagu a luat apoi jocul pe cont propriu și a readus România în meci. Cu zece minute înainte de final, echipa noastră s-a apropiat la un gol, 26-27. În minutul 52, împinsă de rudimentara Szimonetta Planeta, Neagu a urlat de durere. Pe reluări s-a văzut cum genunchiul căpiatanului României a fugit, jucătoarea de la CSM București fiind suspectă de o ruptură de ligamente. Fără liderul ei, formația noastră a avut un test de opt minute, pe care l-a trecut parțial. Deși nu a reușit să întoarcă rezultatul, România a îndeplinit obiectivul secundar al acestui meci și nu a pierdut la mai mult de două goluri.

După 29-31 cu Ungaria, România mai poate rata calificarea în semifinale doar dacă Germania învinge Olanda la cel puțin 13 goluri.

Neagu – 9 g, Pintea – 7 g, Buceschi – 4 g, Laslo – 3 g, Ardean-Elisei și Dragut – câte 2 g, Florica și Chiper – câte 1 g, au marcat pentru România.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button