FAO. Prețurile mondiale la alimente au atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a ajuns, în luna noiembrie 2018, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani şi jumătate, ca urmare a scăderii preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi cereale, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
Practic, indicele a scăzut cu 1,3%, comparativ cu luna precedentă, până la un nivel de 160,8 puncte, acesta fiind cel mai redus nivel înregistrat după luna mai 2016. Singurul produs alimentar care a înregistrat o creştere de preţuri a fost zahărul, care a avansat cu 4,4% comparativ cu luna octombrie.
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.