Expres

BRAȘOV. Copii care au colectat fructe și legume, pentru a le dona altor copii

 

Două școli, două grădinițe și un liceu, din Brașov, s-au implicat, în perioada 19 – 23 noiebrie, în campania de colectare de legume și fructe, pentru persoanele defavorizate, organizată de Asociația „Aici pentru TINE”.

În cadrul campaniei s-au strâns peste 1.000 kg de fructe și legume, care au ajuns la familiile defavorizate din Brașov și împrejurimi și la copiii din Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet, cu ajutorul tuturor elevilor, părinților și profesorilor implicați.

Chiar dacă principalii beneficiari au fost copiii, bătrânii și adulții aflați în nevoie, ideea campaniei a fost și aceea de a-i ajuta pe elevi să se implice în acțiuni umanitare, pentru a-și dezvolta empatia și pentru a înțelege mai bine problemele societății în care trăiesc. Iar mulți dintre ei, din clasele mai mari, și-au dorit nu doar să doneze alimente, ci să participe și la distribuirea pachetelor, împreună cu voluntarii asociației.

Pe lângă elevii și profesorii de la Liceul Mircea Cristea, Școla Gimnazială Nr. 30, Școala Gimnazială Nr. 14, Grădinița cu program prelungit Nr. 3 și Școala gimnaziala Nr. 33, în campanie s-a implicat și o firmă agroindustrială din Brașov, care a donat 500 kg de mere.

„Toate pachetele au ajuns la oamenii nevoiași, care sunt în grija asociației, ca și anul trecut. Este a doua când organizăm această campanie, tot în postul Crăciunului, pentru a le veni în ajutor familiilor sărace, pentru care perioada iernii nu e ușor de trecut. Ne încălzim și pentru campania Împreună de Sărbători, în care strângem și haine, încălțăminte, cărți și multe alte cadouri, pe lângă alimente. Ne bucurăm mult de sprijinul instituțiilor de învățământ implicate și, mai ales, de entuziasmul copiilor și adolescenților care donează alimente și chiar participă, alături de noi, la împărțirea pachetelor”, a declarat Președintele Asociației „Aici pentru TINE”, Adina Gal.

Asociația „Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.

Este una dintre puținele asociații din țară care furnizează servicii de asistență în comunitate, pentru grupuri marginalizate, cum ar fi mamele maltratate, copiii abandonați, tinerii din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și pentru copii sau adulți cu grave probleme medicale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button