112

Exclusiv. BRAȘOV. Condamnat pentru violarea unei adolescente fără adăpost, în zona Gării Brașov

 

Un bărbat din județul Brașov a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, zilele trecute, după ce a violat o adolescentă, în toiul nopții, în zona Gării, unde minora obișnuia să se adăpostească. Agresiunea sexuală a fost comisă în luna ianuarie a acestui an

„După ce a inhalat substanțe halucinogene, fata s-a așezat pe scară (n.r. de acces în birourile unei societăți comerciale), s-a acoperit cu o pătură și a adormit. Inculpatul a intrat și el sub pătură, a dezbrăcat-o pe minoră și a întreținut raport sexual împotriva voinței fetei”, a explicat, la vremea respectivă, prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecătoriei Brașov, Maria-Mădălina Răducu.

Bărbatul, pe nume Viorel Alexandru Pălăcean, a fost reținut pe data de 11 ianuarie, apoi a fost plasat sub control judiciar, la decizia magistraților brașoveni. Dar, polițiștii, sub coordonarea unui procuror de caz, au continuat cercetările, apoi dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Brașov.

Acolo, bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru viol, apoi pedeapsa a fost contopită cu o alta, de 3 ani, primită cu suspendare în februarie, într-un alt dosar. În final, instanța a aplicat cea mai grea pedeapsă (de 4 ani), la care a adăugat o treime (1 an) din cealaltă, rezultând 5 ani de închisoare.

Din pedeapsă vor fi scăzute perioadele petrecute de bărbat în stare de reținere și arest preventiv în ambele dosare (din 2 iulie 2017 până pe 20 noiembrie 2017, respectiv ziua 11 – 12 ianuarie a.c.).

Inculpatul a atacat sentința, dar Curtea de Apel Brașov i-a respins ca nefondat apelul, la finalul săptămânii trecute, menținând pedeapsa de 5 ani de închisoare.

Ca pedeapsă complementară, Viorel Alexandru Pălăcean va avea interzis să comunice cu victima sau cu membrii familiei ei pe o perioadă de 4 ani.

Pe latură civilă, judecătorii au dispus ca bărbatul să-i plătească fetei 5.000 de lei, cu titlu de daune morale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button