Politic

În premieră la BRAŞOV. Atelier CoderDojo la Grădiniţa nr.3

  • IMG-20181117-WA0003_260053.jpg
  • DSC_5912_260054.JPG
 

Grădinița nr. 3 Brașov a găzduit, în weekend, deschiderea primului atelier CoderDojo realizat într-o unitate de preşcolari în România.

La acțiune au participat 15 copii de la grupa mare, inițiați în programul Scratch Junior de Constantin Adrian (mentor voluntar), ajutat de doi tineri liceeni, Vartolomei Mircea și Suciu Bogdan, dar și de cei mai tineri mentori, Buta Mihai-Luca și Buta Anastasia. De remarcat este implicarea unor profesionişti IT din Brașov care au ajutat la partea tehnică.

Buta Georgiana, directorul grădiniței cu program prelungit, inițiatorul și coordonatorul acestui atelier a precizat: „Tot mai mulți copii își petrec timpul în fața televizorului, calculatorului, device-uri-lor în general. Agresivitatea, comportamentul antisocial și insensibilitatea la violență sunt provocate de unele desene animate sau jocuri de calculator. De aceea, am dorit inițierea acestui Dojo în unitatea noastră pentru a contribui la dezvoltarea creativității, gândirii logice, creșterea stimei de sine, prin inițierea copiilor preșcolari în elemente de programare, cu ajutorul programului Scratch Jr”. 

Evenimentul a fost deschis în prezența viceprimarului Mihai Costel, a inspectorului şcolar Cristina Besnea.

„Generația mea învăța la grădiniță să facă primele litere pentru a fi pregătiți pentru școala primară. Acelea erau limitele și cerințele pe care le puteam avea de la un copil de 5-6 ani. Contextul actual, dar în special viitorul apropiat, care va fi unul digital, ne cere să ne pregătim copiii într-un mod diferit față de cel cu care am fost noi obișnuiți. La CoderDojo am fost plăcut surprins să văd cum cei mici încep să învețe cum se pot crea mici programe sau aplicații pe calculator  prin combinarea de linii de cod. Rapiditatea cu care am văzut că cei mici învață să programeze mă face să cred că acest tip de cursuri vor deschide noi orizonturi copiilor și îi ajută pe aceștia să treacă ușor din postura de utilizatori în dezvoltatori de aplicații software”, a declarat viceprimarul Mihai Costel

La rândul său, inspectorul școlar Cristina Besnea a precizat: „Este benefic pentru formarea gândirii algoritmice începând cu copiii mici. Ar fi bine să se dezvolte astfel de Dojo-uri și în alte unități de învățământ din Brașov”.

CoderDojo reprezintă o mișcare globală, constituită din cluburi deschise si gratuite (denumite dojo-uri) unde copiii explorează universul fascinant al tehnologiei și pot învăța programare gratuit cu ajutorul mentorilor voluntari.

Brașovul este primul oraș unde echipa din spatele CoderDojo Tech Academy va deschide noi dojo-uri.  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button