Sport

Gianni Infantino amenință cu măsuri drastice

 

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a reacționat dur la proiectul marilor cluburi europene de a-și înființa propria „superligă”. Șeful forului mondial a fost tranșant, susțînând că, dacă acest lucru se va întâmpla, cluburile și jucătorii ce vor opta pentru liga privată, vor fi excluși din întrecerile organizate sub patronajul FIFA.
„Fie ești cu noi, fie nu ești. Asta include absolut tot”, a spus Infantino, citat de The Guardian. Omul care conduce fotbalul mondial a enumerat competițiile din care vor fi excluși cei care optează pentru superliga, acestea fiind Cupa Mondială, Campionatul European și campionatele naționale. Practic, șeful FIFA susține că formațiile care își vor asuma înființarea superligii nu vor mai juca în campionatele interne, iar jucătorii lor nu vor mai evolua pentru echipele naționale. Dacă „granzii” Europei vor merge mai departe cu planul lor, foarte probabil va urma un lung și costisitor proces civil. Pe de altă parte, Infantino a întins și o mână de ajutor, el susținând că noul format al Campionatului Mondial al cluburilor poate fi adaptat dorinței echipelor de a avea o întrecere de lux.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button