Economic

Brașovenii, interesați de locuințele noi din Oradea

 

Majoritatea locuinţelor aflate în construcţie în Oradea sunt contractate de cumpărători din afara oraşului şi a judeţului. „Foarte mulţi clienţi vin din Cluj, Bacău, Braşov, Constanţa şi Bucureşti. 80% din tranzacţii sunt cu titlu de investiţie, nu pentru că proprietarii ar vrea să se mute în Oradea”, a declarat, pentru ebihoreanul.ro, brokerul imobiliar Dacian Barna, managerul unei societăţi de profil.

Publicitatea agresivă făcută de municipalitate oraşului, piaţa imobiliară în curs de maturizare şi proximitatea frontierei, cu perspectiva conexiunii rapide la reţeaua europeană de autostrăzi sunt printre factorii care au stimulat tot mai multe firme şi persoane să caute proprietăţi în Oradea. Preţul mediu al construcţiilor noi este de 950 euro pe metru pătrat

În septembrie, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 42.522 de imobile, cu peste 1.900 mai mult față de luna august, dar în scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna septembrie a acestui an este cu 15.256 mai mic față de perioada similară a anului trecut, conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button