Sănătate

BRAŞOV. Aproape 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumonie

 

1.982 de braşoveni au ajuns, în a treia săptămână din octombrie, la medic, iar 102 chiar internaţi, din cauza afecţiunilor respiratorii specifice sezonului rece, potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Numărul lor este 228 de cazuri mai mare faţă de săptămâna anterioară, când au fost, în total, 1.754 de „bolnavi de sezon”.
Din cei aproape 2.000 de pacienţi, cei mai mulţi, 1.571, au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), iar 27 dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri spitalizate. Cei mai afectaţi de IACRS au fost copiii cu vârste între 0 şi 14 ani – 991 de cazuri, în total, dintre care 13 au fost internaţi. 156 dintre micii pacienţi sunt chiar bebeluşi, patru fiind îngrijiţi în spital. 
Alţi 441 de braşoveni (199 de copii cu vârste între 0 şi 14 ani) au ajuns la medic cu pneumonie, iar 75 dintre ei (42 de copii) au fost spitalizaţi. 41 dintre copiii bolnavi de pneumonie au vârste sub un an şi 14 dintre ei au fost internaţi.
Nici în săptămâna 15 – 21 octombrie, a treia de monitorizare, în judeţul nostru nu a fost înregistrat nici un caz de gripă, potrivit datelor DSP Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button