Expres

Un militar făgărășean a câștigat prima medalie pentru România la Sydney

 

România şi-a adjudecat prima medalie la Jocurile Invictus 2018 din Australia prin plutonierul adjutant făgărășean Dumitru Paraschiva, care a cucerit bronzul pentru canotaj în sală, la proba de rezistență. La proba de 4 minute, anduranță, Dumitru Paraschiva a obținut locul 3, iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru a obținut locul 5, iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori. La Jocurile Invictus, patronate de prinţul  Harry al Marii Britaniii şi găzduite anul acesta de oraşul  australian Sydney, participă militari răniţi pe front.Timp de  8 zile, 500 de participanţi din 18 ţări se aliniază la startul a 12 întreceri. La Sydney, delegația tricoloră este formată din 15  competitori.
Născut în 1983, în judeţul Braşov, tată a doi copii, plt. adj. Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte  „Constantin Brâncoveanu” Făgăraș. Tânărul a fost rănit în anul  2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă  genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent,  cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de  aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă, vederea i-a ajuns la o capacitate de 40% şi şi-a pierdut auzul la urechea stângă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button