BRAȘOV. Elevă de la Colegiul Național „Unirea”, sentință pentru trafic de droguri
Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus luarea măsurii educative a supravegherii pe o durată de 6 luni față de o elevă de la Colegiul Național „Unirea” care în vara acestui an fusese reținută pentru trafic de droguri.
Instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov cu minora și a luat față de aceasta măsura supravegherii, dar sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.
Dacă decizia va rămâne definitivă, pe perioada aplicării măsurii educative, fata va avea următoarele obligaţii: să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; să nu participe la adunări publice organizate sau spontane şi să nu participe la evenimente cu caracter muzical în cluburi, discoteci sau în orice alte spaţii în care se organizează astfel de evenimente.
În cazul în care adolescenta va încălca obligațiile, riscă să primească o măsură educativă neprivativă de libertate mai severă.
Supravegherea se va face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Braşov. Instanța l-a desemnat pe tatăl minorei ca persoană responsabilă cu supravegherea ei, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Minora a fost reţinută de procurorii DIICOT Brașov, pentru o perioadă de 24 de ore, în data de 15 iunie.
Reținută în urma a 40 de percheziții
Ea este doar una dintre cele 11 persoane reținute în acea zi de procurori, în urma a 40 de percheziții domiciliare pe raza județelor Brașov, Covasna și a municipiului București, într-un dosar penal privind furnizarea de droguri unor elevi și nu numai.
Cu ocazia acelor descinderi, au fost ridicate 100 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 de grame de cannabis și suma de 8.000 de lei, potrivit unui comunicat remis la vremea respectivă de DIICOT, în care se explica faptul că inculpații, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani, ar fi acționat pe raza municipiului Brașov dar și a localităților învecinate pentru a atrage alți tineri, cunoscuți ca și consumatori de droguri, în activități de trafic de droguri de risc şi de mare risc.
„S-a reţinut că drogurile de risc precum cannabis, hașiș, ketamină și drogurile de mare risc, cocaină, ecstasy, amfetamină au fost distribuite în mai multe licee și facultăți. Ulterior, membrii grupării și-au extins aria de acțiune către diferite evenimente, precum festivaluri de muzică din Sinaia, Brașov și București”, au informat anchetatorii.
foto – arhivă
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.