Educaţie

BRAȘOV. Laborator de 50.000 de dolari pentru studenții electroniști

  • electrolab1_258336.JPG
  • electrolab2_258338.jpg
  • electrolab5_258339.jpg
  • electrolab4_258340.jpg
  • electrolab3_258341.jpg
 

Universitatea Transilvania din Braşov a inaugurat astăzi, cu sprijinul unei companii americane prezente de 14 ani la Brașov, cel mai nou laborator de electronică pentru studenţii facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (IESC). Investiţia, de peste 50.000 USD, constă în echipamente performante, module educaţionale şi mobilier. În laborator sunt reproduse puncte de lucru asemănătoare cu cele din producţie.
Noul laborator asigură desfăşurarea orelor de aplicaţii practice la disciplinele din domeniul electronicii. Punctele de lucru sunt prevăzute, fiecare, cu un set complet de aparate specifice: sursă de alimentare, multimetru digital, generator de funcţii, osciloscop, sintetizator, punte RLC, frecvenţmetru, staţie de lipit şi calculator. Pe lângă echiparea tehnică, laboratorul beneficiază de dotări moderne specifice procesului didactic (ecrane, videoproiectoare), de o amenajare modernă care reproduce bancurile de lucru din zona de testare-depanare din producţie şi nu în ultimul rând laboratorul are o ambianţă tinerească.
„Laboratorul este un rod al parteneriatului dintre Universitatea Transilvania din Braşov şi mediul economic, parteneriat în cadrul căruia toate activităţile desfăşurate au în centru studentul, pregătirea de calitate a viitorului specialist. În domeniul dinamic al tehnologiilor electronice, industria şi mediul academic au înţeles că implicarea şi efortul comun sunt premisa ca viitorul specialist să fie bine pregătit pentru a face faţă provocărilor profesionale”, a declarat conf. dr. ing. Carmen Gerigan, decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Știinţa Calculatoarelor.
„Suntem o firmă care vrea să se implice în viaţa comunităţii în care activează, care înţelege care sunt nevoile actuale în diverse zone şi doreşte să ajute. Laboratorul este dotat cu aparatură specifică activităţilor de laborator în domeniul electronicii, compatibilă cu echipamente pe care le folosim noi. Scopul principal este acela de a ajuta studenţii şi de a le da acces la aparatură modernă, care să îi pregătească pentru a-şi putea dezvolta o carieră în industria electronică”, a declarat Florin Onu, director general al companiei finanțatoare.
Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor are peste 1.500 de studenţi, dintre care peste 400 sunt în anul I la studii de Licenţă. Este singura facultate de profil electric din cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania din Braşov, în care sunt pregătiţi specialişti în următoarele domenii: inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii, automatică, tehnologia informaţiei, calculatoare şi robotică.
Compania americană este în top 10 furnizori de servicii integrate pentru clienţi din industria electronică, oferind servicii globale de inginerie, soluţii tehnologice integrate şi servicii de fabricaţie (atât servicii de producţie electronică – EMS, cât şi servicii de prelucrări mecanice de precizie) producătorilor de echipamente originale din următoarele industrii: control industrial, aerospaţial şi apărare, telecomunicaţii, dispozitive medicale şi de testare şi instrumente.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button