Expres

Klaus Iohannis, vizită în Italia

 

Klaus Iohannis va efectua, în perioada 14-17 octombrie, o vizită de stat în Italia, conform Administrației Prezidențiale.

Vizita, care are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al aniversării a 10 ani de la ridicarea relației bilaterale dintre România și Italia la nivel de Parteneriat Strategic Consolidat, va fi prima din ultimii 45 de ani.

Duminică, președintele Klaus Iohannis se va întâlni, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu reprezentanți de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic.

Luni, șeful statului va avea convorbiri oficiale cu oreședintele Italiei, Sergio Mattarella. Cei doi vor participa și la inaugurarea unei expoziții dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu.

Pe agendă mai sunt întrevederi cu președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, președintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, și președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis se va întâlni, la Roma, cu primarul Virginia Raggi, după care se va vedea cu reprezentanți ai comunității românești din Italia.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button