Politic

Un senator PSD a făcut-o obraznică pe prefectul Capitalei, Speranța Cliseru

La audierile de azi din Senat legate de reprimarea manifestației din 10 august, alt reprezentant al PSD le-a spus șefilor Jandarmeriei că ar fi nevoie de intervenția lor pentru a „liniști” opoziția parlamentară!

 

După câteva încercări blocate de reprezentanții PSD, astăzi a avut loc audierea prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, și a doi șefi ai Jandarmeriei, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și maiorul Laurențiu Cazan, în legătură cu violențele de la manifestația din 10 august.

Prefectul Capitalei a declarat că nu confirmă „cele două ore făcute publice referitoare la ordinul de intervenție”, precizând că a dat toate informațiile procurorilor, urmând ca aceștia să spună cine nu a prezentat date reale. Amintim că, după manifestația din 10 august, Jandarmeria și Ministerul de Interne au declarat public ore diferite la care s-ar fi semnat ordinul de intervenție: 23.00, respectiv 20.00. 

Senatorul PSD Nicolae Moga a afirmat că în 10 august, în Piața Victoriei, au fost „99% oameni care nu cunoșteau legea privind intervenția în forță a jandarmilor, deși aveau această obligație”, spunându-i prefectului Capitalei: „Constat cu nemulțumire că nici dvs. n-ați cunoscut bine Legea 60, a funcționării Jandarmeriei, și s-a ajuns unde s-a ajuns”. „Mulțumesc pentru acuzații înainte de întrebări. O să vă răspund că vă respect frământările, însă vreau să vă spun că am convocat organele responsabile de două ori, ne-am întâlnit, am luat toate măsurile, cunosc ambele legi foarte bine, știu să le aplic și toate atribuțiile care mi-au fost la îndemână le-am utilizat. Că nu m-au invitat la ședințe să îi întrebați pe ceilalți”, a fost replica Speranței Cliseru. „Remarc obrăznicia d-voastră”, a spus senatorul PSD Moga.

În fața nemulțumirii reprezentanților opoziției față de faptul că reprezentanții PSD în comisie divagau și încercau să interzică anumite întrebări sau răspundeau în locul celor audiați, senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu le-a spus șefilor Jandarmeriei că ar fi nevoie de intervenția lor pentru a „liniști” senatorii partidelor de opoziție din comisie!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button