Educaţie

BRAȘOV. Încă 700 de „boboci” la Universitatea Transilvania

 

Încă 705 candidaţi au fost admiși la Universitatea Transilvania, în sesiunea de toamnă, pentru studiile de licenţă, învăţământ cu frecvenţă. Pentru cea de-a doua sesiune de admitere au fost disponibile 593 de locuri bugetate şi 1.628 cu taxă. „Cele mai multe locuri libere au rămas la facultăţile inginereşti, unde au existat locuri atât în varianta buget, cât şi cu taxă, spre deosebire de celelalte facultăţi, unde avem locuri doar cu taxă, care au rămas neocupate, asta în condiţiile în care Universitatea a scos la concurs toate locurile pe care le avea prin capacitatea maximă de şcolarizare”, a explicat prof. univ. dr. med. Liliana Rogozea, prorector cu Relaţii Publice Universitatea Transilvania.
Cele mai multe locuri disponibile la licenţă zi au fost oferite de Facultatea de Design de produs şi mediu – în total, 323, dintre care 146 bugetate. Aici au fost admişi 53 de candidaţi, tot atâţia câţi au intrat şi la Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, care a avut 90 de locuri la buget şi 218 la taxă. Totuşi, cei mai mulţi admişi, în sesiunea de toamnă, 90, au fost la Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, unde nu a mai fost nici un loc bugetat, dar au mai fost 109 locuri cu taxă. Mulţi candidaţi a atras şi Sociologia şi Comunicarea, 68, deşi erau 0 locuri bugetate, dar 106 cu taxă. Ingineria Mecanică are şi ea 61 de admişi, deşi locuri oferite erau mai multe – 74 bugetate şi 103 nebugetate. Singura facultate care și-a ocupat locurile din vară, la licență zi, a fost Medicina.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare