Politic

Donald Trump i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis şi speră că se vor putea întâlni cât mai curând

 

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a transmis în urmă cu câteva zile omologului său român, Klaus Iohannis, o scrisoare în care îşi exprimă speranţa că se vor putea întâlni cât mai curând, informează Agenţia Agerpres.

În epistolă, oficialul şi-a exprimat regretul că nu s-a mai putut întâlni cu Klaus Iohannis la Summitul NATO de la Bruxelles din luna iulie, aşa cum era stabilit.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump, în 9 iunie 2017, în prima vizită la Casa Albă a unui lider est-european după alegerea noului preşedinte al SUA.

„România a fost un membru de încredere în lupta împotriva ISIS. Al patrulea contributor, ca şi număr de trupe, în Afganistan. Au fost 23 de militari care au plătit preţul suprem şi America aduce omagii sacrificiului lor. Vreau să remarc implicarea preşedintelui Iohannis în decizia de anul acesta a României de a mări de la 1.4 la 2% din PIB pentru apărare. Sperăm că şi alţi aliaţi NATO vor urma exemplul României”, a afirmat Donald Trump.

Atunci, şeful de la Casa Albă a subliniat că admiră modul cum preşedintele Klaus Iohannis a luptat cu corupţia şi a apărat statul de drept.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button