Expres

BRAŞOV. Parcarea din spatele Aulei nu dispare definitiv

 

Anunţat de aproape trei ani, proiectul complexului studenţesc care se va edifica în spatele Aulei Universităţii Transilvania Braşov, investiţie ce urmează a beneficia de finanţare de la bugetul de stat, a ajuns în faza aprobării Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) de către Consiliul Local Braşov.

Aprobarea a venit cu unanimitate de voturi, după ce documentul a fost avizat de arhitectul-şef al Braşovului şi de membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a Municipiului Braşov. Documentaţia PUD pentru această investiţie este valabilă doi ani, perioadă în care investiţia va trebui terminată. 

Conform documentului, universitatea braşoveană va construi în spatele Aulei, pe amplasamentul actualei parcări, un complex cu spaţii de cazare, spaţii multifuncţionale, spaţii de alimentaţie publică, parcaje, spaţii tehnice şi un bazin de înot acoperit. Suprafaţa de teren afectată de proiect este de 9.359 de metri pătraţi, iar construcţiile se vor realiza pe 2.742 de metri pătraţi. Alţi 754 de metri pătraţi vor fi ocupaţi de suprafeţe pietonale, iar 1.080 metri pătraţi de spaţiile verzi. De asemenea, 4.783 de metri pătraţi vor fi destinaţi circulaţiei rutiere şi parcărilor.
Tot în documentaţia aprobată de consilierii locali braşoveni se mai arată că accesul în viitorul complex se va face de pe străzile Iuliu Maniu, Traian Grozăvescu şi Mihai Viteazul, iar la sol şi în subsolul clădirii se vor amenaja 190 locuri de parcare, documentaţia având avizul favorabil al Comisiei de circulaţie din Primăria Braşov.

Clădire cu patru etaje

Potrivit certificatului de urbanism obţinut anul trecut de Universitatea Transilvania, în zonă se poate construi o clădire cu patru etaje, plus încă două retrase, iar suprafaţa fiecărui etaj poate fi de maxim 1.200 de metri pătraţi, urmând a fi ridicată de Compania Naţională de Investiţii (CNI).  Compania a iniţiat un program de finanţare pentru construirea a 30 de cămine studenţeşti în toată ţara, iar potrivit rectorului, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, Universitatea Transilvania a fost inclusă pe lista CNI pentru construirea unuia nou la Braşov, având în vedere că, de mulţi ani, instituţia de învăţământ superior se află în imposibilitatea de a satisface toate cererile venite din partea studenţilor, sosiţi în număr tot mai mare din afara municipiului şi a Zonei Metropolitane Braşov. 
Căminul studenţesc va fi dotat cu săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătoare, spaţii tehnice, cabine pentru portari în zona de acces, recepţii şi ascensoare pentru persoanele cu dizabilităţi. La toate acestea se adăugă sisteme de încălzire proprii, reţele de internet şi televiziune, sisteme de supraveghere video, sisteme de detecţie incendiu şi sisteme de securitate acces cartele. „Noi ne aşteptăm la un cămin cu 100-150 de camere, dar numărul total de locuri depinde de capacitatea ulterioară a camerelor”, a explicat rectorul. 

Resistematizare a circulației în zonă

Planul cuprinde însă şi câteva intervenţii de resistematizare a circulaţiei în zonă, la intersecţia dintre străzile Castanilor – Iuliu Maniu – 13 Decembrie urmând să apară un sens giratoriu nou. Resistematizarea circulaţiei se va face pe cheltuiala bugetului local. Noul sens giratoriu care va apărea la această intersecţie va asigura accesul auto de pe străzile Traian Grozăvescu şi Mihai Viteazul direct spre Castanilor şi 13 Decembrie. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button