Expres

Garduri electrice la șosea pentru a ține urșii la distanță

 

Aceata a fost soluția lansată de autoritățile din Sibiu, care vor să monteze garduri electrice pe segmentele împădurite ale Autostrăzii A1 Sibiu-Orăștie, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. În ultimele 48 de ore, doi urși au pătruns pe carosabil și au fost accidentați mortal în zona Săliște, astfel că s-ar impune măsuri speciale.  

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Sibiu, prefectul Sibiului, Adela Muntean i-a chemat pe toți factorii implicați în gestionarea urșilor la sediul instituției, pentru a găsi rezolvare în cazul urșilor care au pătruns pe Autostradă. O recomandare a fost aceea ca vânătorii să efectueze „goane prin împingere”, dar este analizată și amplasarea gardurilor electrice. 

„Prefectul Adela Muntean a subliniat că este necesară îndepărtarea urșilor din apropierea autostrăzii, recomandând administratorilor fondurilor de vânătoare să intervină cu celeritate. Astfel, vânătorii vor efectua „goane de împingere” a urșilor spre zonele mai înalte. 

Totodată, a fost analizată posibilitatea amplasării unor garduri electrice pe segmentele împădurite ale autostrăzii, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Acestea nu sunt periculoase pentru animale și reprezintă o soluție eficientă de protecție a urșilor, dar și a oamenilor care circulă pe autostradă și riscă să fie implicați în accidente rutiere, din cauza urșilor intrați pe carosabil”, se arată în comunicatul citat. 

Doi urși care au ajuns pe carosabil pe Autostrada Sibiu – Orăștie, în zona Săliște, au fost accidentați mortal. Primul caz a fost în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, când animalul a fost lovit de o camionetă, iar în timpul nopții de duminică spre luni, un alt urs a fost accidentat mortal, de un vehicul. Nici o persoană nu a fost rănită, însă vehiculele necesită reparații.

Articole asemănătoare

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button