112

Cel puțin 35 de morți în urma prăbușirii unui pod în Italia

  • italia_8.jpg
 

Cel puțin 35 persoane au decedat, inclusiv un copil, în urma prăbușirii unei secțiuni dintr-un pod în Italia, în apropiere de orașul Genova, informează agenția de știri ANSA. O secțiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuințe, linia feroviară Genova-Milano și râul Polcevera, s-a prăbușit marți în jurul orei locale 11.30 (ora României, 12.30). Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule, maşini mici şi camioane au căzut de-a valma în gol de la 100 de metri şi s-au făcut zob. Podul care s-a prăbușit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 și reabilitat în 2016. Catastrofa s-a petrecut în toiul unei furtuni teribile. Blocurile imense de beton s-au năruit ca nişte cuburi de jucărie, spre consternarea martorilor. În toiul urgiei, rafalele de vânt au doborât şi stâlpii de susţinere. La faţa locului sunt mobilizate zeci de echipaje de intervenţie, pompieri şi ambulanţe.
Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că pare să fie „o tragedie imensă”. Premierul italian Giuseppe Conte va ajunge miercuri la Genova.
Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a declarat că autoritățile italiene lucrează pentru a salva vieți și a mulțumit pompierilor și persoanelor implicate în eforturile de salvare a victimelor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button