CNAS a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără interferon
Negocierile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatită cronică virală C s-au finalizat cu succes, informează instituţia.
Cei trei deţinători de autorizaţii cu care s-au purtat negocierile vor depune, în zilele următoare, documentaţia necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor.
„Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon al hepatitei virale C. Aş menţiona că, deşi negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulţi deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă, am reuşit să le finalizăm cu condiţii mai avantajoase pentru CNAS şi într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament”, a declarat Răzvan Vulcănescu, preşedintele CNAS.
Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ţinti un număr de 13.000 pacienţi eligibili, dintre care 12.100 cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză şi 50 cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.