Expres

Google contestă amenda record de 4,34 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană

 

Google va face apel împotriva deciziei Comisiei Europene de a impune gigantului american o amendă record de 4,34 miliarde de euro, pentru restricțiile ilegale impuse producătorilor de smartphone-uri ce utilizează sistemul de operare Android și operatorilor rețelelor de telefonie mobilă, transmite Reuters.
„Android a creat mai multe opțiuni pentru toată lumea, nu mai puține. Un ecosistem vibrant, inovații rapide și prețuri mai scăzute sunt caracteristicile clasice ale unei concurențe robuste. Vom face apel la decizia Comisiei Europene”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Google, Al Verney. Comisia Europeană a cerut Google să renunțe la comportamentul ilegal în termen de 90 de zile sau se va confrunta cu amenzi suplimentare, de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică pe plan global a firmei mamă Alphabet. Executivul comunitar a respins de asemenea argumentele Google, care susține că Apple este un concurent al dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android, spunând că producătorul de iPhone-uri nu constrânge suficient Google din cauza prețurilor lui mai ridicate și a comutării costurilor către utilizatori.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button