Expres

BRAȘOV. Întâlnire la Primărie pe tema reparațiilor din școli

 

Reprezentanții municipalității au convocat astăzi o ședință de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ, în prezența viceprimarului Costel Mihai și a inspectorului școlar general Ariana Bucur, pentru a face o radiografie a situației lucrărilor de investiții, reparații sau întreținere ce au început sau urmează să se deruleze pe parcursul verii.

În cadrul discuțiilor s-a făcut o analiză a stadiului investițiilor pe care Primăria Brașov le realizează în unitățile școlare, dar și a reparațiilor curente, a lucrărilor de urgență, ținând cont de faptul că au apărut probleme cauzate de precipitațiile din ultima vreme. Va fi stabilit un grafic de întreținere, reparații, reabilitare și igienizare a terenurilor de sport și a curților unităților de învățământ, cu tot ce cuprind acestea (alei acces, spații verzi etc).

Un alt punct pe ordinea de zi a fost extinderea sistemelor de siguranță la nivelul tuturor unităților de învățământ (în special camere de supraveghere) și compatibilizarea acestora, astfel încât partea de stocare de date să revină Poliției Locale, structură abilitată prin lege în acest sens. Discuția s-a purtat în contextul în care există un studiu realizat pe unitățile de învățământ, care are propuneri tehnice clare.

„Am convocat această întâlnire acum, pentru că directorii instituțiilor de învățământ au terminat cu examenele elevilor. Am stabilit termene și responsabilități pentru fiecare activitate în parte, astfel încât la începerea anului școlar lucrurile să fie în regulă. Există și situații unde avem investiții de anvergură – cum ar fi Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil (creștere eficiență energetică, finanțat din fonduri elvețiene nerambursabile), unde termenul de finalizare este luna decembrie, sau Colegiul Național Unirea (cu reparații capitale ale corpului A de clădire), dar sunt situații punctuale, cu termene stabilite în contract care depășesc începerea anului școlar, și unde împreună cu conducerea școlilor vom identifica soluții ca procesul de învățământ să nu fie afectat”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

La finalul întâlnirii, directorilor de unități de învățământ li s-a solicitat să comunice Primăriei situațiile apărute în urma precipitațiilor, urmând ca specialiștii Primăriei și firmele care au contracte cu Primăria să stabilească modalitatea de realizare a acestor lucrări, inclusiv capitolul bugetar din care vor fi acoperite (reparații curente sau reparații de urgență), încât acestea să se execute în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu fi afectate și mai mult clădirile în cauză.

Lucrările de reparaţii constau în: zugrăveli interioare în săli de clasă, holuri şi grupuri sanitare, reparaţii lambriu şi parchet, reparaţii instalaţii electrice şi sanitare, reparaţii acoperiş, reparaţii exterioare la faţade şi împrejmuiri, amenajare rampe şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi.

În subordinea Primăriei se află 63 de unități de învățământ cu personalitate juridică (centre bugetare), totalizând 85 de unități școlare.

Pentru reparații curente a fost alocată suma de 3,59 milioane lei, sumă care a fost virată unităților de învățământ.

În bugetul municipiului mai este prevăzută suma de 37 milioane lei pentru lucrări de investiții la unitățile de învățământ, din care 3,5 milioane lei pentru proiectare și restul pentru execuție, și suma de 2,05 milioane lei pentru lucrări de urgență.

foto: Primăria Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button