Politic

BRAŞOV. Ultima (de)zbatere înainte de semnarea contractului pentru achiziţionarea autobuzelor Euro 6, care vor avea dotări şi pentru persoanele cu dizabilităţi

 
Primarul George Scripcaru a avut astăzi o întâlnire, premergătoare semnării contractului, cu reprezentanţii firmei care va furniza către companiei de transport în comun din Braşov (SC RATBV SA) cele 105 autobuze de tip Euro 6.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, întrevederea a avut drept scop o discuţie despre câteva dintre obligaţiile care vor fi introduse în contract şi pentru a se asigura că acestea vor fi îndeplinite de către furnizor.
 
„Una dintre cele mai importante obligaţii (în plus faţă de aspectele tehnice legate de motorizare, fiabilitate, garanţii etc.) a fost cea legată de dotările pentru persoanele cu dizabilitati, atât locomotorii, cât şi cu deficienţe de vedere sau auditive. Astfel, toate autobuzele vor asigura toate condiţiile de accesibilitate şi informare pentru aceste categorii de persoane. Totodată, unul dintre autobuze va fi modificat în interior pentru a putea fi utilizat ca autobuz turistic. Autobuzele vor fi dotate şi cu un sistem de plată a călătoriei cu cardul, direct în autobuz, pentru cei care nu deţin abonamente, carduri sau bilete de călătorie”, a explicat Toarcea.
 
Semnarea contractului se va face, în funcţie şi de discuţiile cu reprezentanţii BERD, la sfârşitul săptămânii viitoare, iar primul lot de autobuze va fi livrat cel târziu în luna noiembriem a precizat Toarcea.
 
Având în vedere nevoia de modernizare a parcului RAT, primarul Geroge Scripcaru le-a solicitat ca cea mai mare parte a autobuzelor să fie livrată în acest an. Edilul a adăugat că în următoarea etapă de modernizare a parcului, RATBv va trebui să ţină cont de dezvoltarea transportului la nivel metropolitan, iar o parte dintre autobuzele achziţionate vor trebui să fie electrice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button