Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Griezmann duce Franța în semifinale. Gol și pasă decisivă pentru fotbalistul de la Atletico Madrid

 

Franța și-a demonstrat din nou clasa și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins categoric, 2-0, o formație a Uruguayului care a resimțit din plin lipsa lui Edinson Cavani.

La Nijni Novgorod, „Les Bleus” au făcut legea, Antoine Griezmann fiind omul decisiv pentru formația lui Didier Deschamps. Încă din start, „cocoșii” au avut controlul, iar în minutul 15 Mbappe a ratat prima ocazie. Pavard a centrat pentru Giroud, acesta a trimis în marginea careului de 6 metri, însă Mbappe a sărit prea repede și a lovit prost dintr-o poziție ideală. Fără Cavani, sud-americanii nu au contat în atac, unde Cavani a fost singur în condițiile în care Stuani nu a putut să ajute în vreun fel. Apărarea „celeștilor” a cedat în minutul 40, când Griezmann a centrat perfect, iar Varane a trimis cu capul fără speranțe pentru portarul Muslera. Chiar înainte de pauză, Uruguay a ratat singura șansă mare de gol pe care a avut-o. Lloris a scos incredibil mingea trimisă cu capul de Caceres, iar Godin a reluat mult peste de la un metru de poartă. Totul a devenit clar în minutul 61, când Griezmann a tras pe centrul porții de la marginea careului, iar Muslera a gafat incredibil și a scăpat în plasă o minge simplă. Până la final a mai fost doar o încăierare între jucătorii celor două formații, pornită după ce Mbappe a acuzat o lovitură.

„Les Bleus” merg astfel în cea de-a șasea lor semifinală la Cupa Mondială, după cele din 1958, 1982, 1986, 1998 și 2006. În penultimul act, Franța va întâlni învingătoarea partidei Brazlia – Belgia.

„Sunt foarte mândru de jucătorii mei, am meritat această calificare. Am făcut ceva grozav contra Argentinei, acum am reușit din nou să ne ridicăm la acel nivel. S-a văzut în câteva momente că nu avem experiență foarte multă, dar am compensat prin suflet și efortul depus. Suntem între primele 4 echipe, îmi felicit fotbaliștii. Nu a fost ușor să coborâm din al nouălea cer după meciul cu Argentina. Nu am avut nici o accidentare, nici un galben, asta e important. În plus, îl vom recupera pe Matuidi”, a declarat selecționerul Franței, Didier Deschamps.

„Știam că va fi un meci bazat mai puțin pe tehnică și mai mult pe luptă, agresivitate, inteligență. Am arătat ca o mare echipă, ca o familie. Am dat totul pentru această calificare. Sper ca Griezmann să ne surprindă în continuare, a jucat foarte bine. E de neatins”, a punctat Paul Pogba, în timp ce Kylian Mbappe a precizat: „Suntem foarte fericiți. Am sărbătorit cu un strigăt ca de război. E o performanță extraordinară! Avem timp să ne pregătim pentru semifinale. Cu cât câștigi mai mult, cu atât echipa e mai solidă. Suntem mulțumiți, dar ce e mai dificil abia acum vine”.

„Trebuia să jucăm mai bine. Asta ne-a lipsit, asta îi lipsește oricărei echipe care pierde. Cred că am jucat la început destul de bine, însă am primit acel gol și de acolo s-a rupt totul. Nu am putut găsi soluții nici prin schimbările făcute, s-a făcut risipă de efort, s-a dat totul, dar nu am reușit mai mult. Franța a controlat situația foarte bine, a fost mult mai bună. Chiar dacă am învins campioana europeană, Portugalia, asta nu înseamnă că suntem mai buni decât toate echipele europene și asta s-a văzut. Mi s-a terminat contractul, dar nu vreau să discut prea mult pe tema asta, pentru că nu depinde de mine. Nu antrenorii decid dacă vin sau pleacă. Așa s-a întâmplat și după Mondialul din Brazilia. Lumea are visuri multe legate de Națională. E o țară care trăiește pentru fotbal. Sper să aibă noi visuri, pentru că nu s-a terminat nimic. Visați în continuare! La patru ani mai vine un Mondial. Nici o activitate umană pe timp de pace nu aduce împreună atâția oameni ca un Mondial. Trebuie să ne uităm la cei de acasă și să vedem cine suntem și de ce participăm. Pentru mine e o mândrie să antrenez această Națională. Am câștigat patru meciuri și i-am făcut fericiți, acum rivala a fost mai puternică. Trebuie să recunoaștem și să o felicităm”, a fost discursul lui Oscar Tabarez, selecționerul sud-americanilor.

„Au fost mici detalii care au decis meciul, dar trebuie să ne gândim la părțile pozitive. Eu n-am avut nici o ocazie, pentru că ei au știut exact ce și cum vom juca. Totuși, până la gol n-au fost periculoși, iar în a doua repriză am fost disperați să înscriem, pentru că știam că trebuie să ieșim la joc, și a venit golul doi”, a comentat Luis Suarez, în timp ce marele absent, Edinson Cavani a declarat: „Sunt multe lucruri frumoase cu care rămânem de la acest Mondial. Am trăit momente pe care ni le vom aminti toată viața. Rezultatele rămân pe hârtie, dar ce s-a întâmplat păstrezi în suflet toată viața. Îmi doream să joc, dar știam că și colegii mei vor da totul. Sunt mândru de ei și de țara noastră”.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button