Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. Anglia a scăpat de blestemul loviturilor de la 11 metri. Britanicii au învins Columbia și sunt în sferturi

 

Anglia și Columbia s-au duelat la Moscova, pe Stadionul „Spartak”, pentru ultimul loc disponibil în sferturile Cupei Mondiale la fotbal.

Prima repriză a fost una „albă”, lupta fiind dată mai mult la mijlocul terenului. Kane, cap peste poarta lui Ospina, și Quintero, șut reținut de Pickford, au semnat singurele șanse de gol din primele 45 de minute. Anglia a trecut în avantaj în minutul 57, Kane transformând un penalty obținut tot de el, după ce a fost faultat de Davison Sanchez. Vârful lui Tottenham a marcat în toate cele 3 partide în care a evoluat la acest acest turneu final și în ultimele 3 amicale ale Naționalei, devenind primul jucător englez din ultimii 79 de ani care reușește să puncteze în 6 meciuri consecutive, după Tommy Lawton în 1939. Totodată, Kane a devenit englezul cu cele mai multe goluri marcate într-o ediție de turneu final mondial, 6 la număr, la egalitate cu Gary Lineker, care a reușit această performanță la ediția din Mexic 1986. În avantaj pe tabelă, englezii au preferat să facă antijoc și au fost pedepsiți. În minutul 90+4, Mina a restabilit egalitatea, după un corner executat de Cuadrado.

În prelungiri nu s-a marcat, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde Anglia s-a impus cu 4-3. După ce Falcao, Cuadrado și Muriel au marcat, Uribe și Bacca au irosit ultimele două penalty-uri ale sud-americanilor. Pentru Anglia, care a pierdut în precedenele trei ocazii în care a ajuns la loviturile de la 11 metri, au marcat Kane, Rashford, Trippier și Dier, singurul care a ratat fiind Henderson.

Astfel, chiar dacă a făcut un joc modest, Anglia merge în sferturi, unde se va confrunta cu Suedia.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button