112

Cod roșu de inundații în Brașov și Covasna. Breșă în digul de pe Tărlung! Pericol și pe DN1A, în zona Brădet

 

O breșă în digul de pe râul Tărlung, în apropiere de Lunca Mărcușului, produsă în urma precipitațiilor, a determinat hidrologii să emită cod roșu de inundații pentru județele Brașov și Covasna. 

De altfel, în această dimineață, autoritățile au dispus evacuarea a 30 de locuințe din localitatea menționată, peste 100 de persoane urmând a fi cazate în căminul cultural.

De asemenea, fenomene periculoase sunt așteptate să se producă și în zona de confluență a Târlungului cu Râul Negru, mai ales în satul Băcel.

Codul roșu este valabil până în această seară, la orele 18.00. 

UPDATE. Din cauza cantităților mari de apă care se scurg de pe versanți, este pericol mare de inundație în zona Brădet, pe porțiunea din DN1A (Săcele-Cheia) care trece pe lângă barajul Tărlung. Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, afirmă că dacă nivelul apei va mai crește, va fi inundată șoseaua. „În această situație, circulația ar urma să fie închisă pe DN1A”, spune el.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button