Expres

BRAŞOV. Fast-food-uri închise temporar de DSVSA, în urma controalelor din minivacanţa de Rusalii

 

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au aplicat opt amnezi însumând 12.400 de lei şi 33 de avertismente, în urma controalelor efectuate în zonele turistice din judeţ, înaintea şi în timpul minivacanţei de Rusalii.

Echipele de control au verificat modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare, în special în unitățile situate în localitățile de interes turistic (Braşov, Făgăraș, Bran-Zărnești-Râșnov), pentru eliminarea factorilor care pot determina apariţia cazurilor de toxiinfecţii alimentare.

„S-a urmărit modul în care sunt respectate reglementările sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a legislaţiei naționale şi europene pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar”, a explicat şeful DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache.

Potrivit bilanţului, în perioada 24 – 28 mai, au fost controlate 113 obiective înregistrate și autorizate sanitar-veterinar, după cum urmează: 19 restaurante şi fast-food-uri, 9 pizzerii, 2 cofetării, 10 pensiuni agro-turistice, 5 hypermarketuri, 26 magazine alimentare, 9 măcelării-carmangerii, un depozit alimentar și 32 de producători şi comercianţi de produse alimentare din cadrul pieţelor.

În urma acestor controale, s-au aplicat 8 sanctiuni contravenţionale în valoare de 12.400 lei și 33 de avertismente, pentru încălcări ale legislaţiei sanitare veterinare și s-a suspendat temporar activitatea în două fast-food-uri ale căror nume nu au fost făcute publice de reprezentanţii DSVSA Braşov.

Printre neregulile descoperite se numără: nerespectarea regulilor de igienă personală în cazul angajaţilor, încălcarea normelor generale de igienă privind expunerea şi păstrarea alimentelor, manipularea neigienică a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare neetichetate corespunzător, lipsa certificatelor de conformitate pentru unele produse alimentare, nerespectarea normelor privind trasabilitatea produselor alimentare şi privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi valorificare.

De asemenea, au fost cazuri în care s-a constatat că nu se respectau normele privind condiţiile de depozitare a materiilor prime, semifabricatelor şi a produselor finite, în care lipseau buletinele de analiză la produsele comercializate sau nu se respecta programul de autocontrol probe, materii prime, produse finite, apă potabilă şi teste de sanitaţie.

Acţiunile de control vor continua şi în perioada minivacanței de 1 iunie, având aceleași obiective, după cum a anunţat dr. Dorin Enache.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button