Educaţie

[ViDEO] BRAŞOV. Distanța față de grădiniță, criteriul principal la înscrierea în grupa mică

 

Potrivit inspectorului general școlar Ariana Bucur, în unitățile de învățământ preșcolar din județ sunt circa 3.000 de locuri disponibile pentru copiii de grupă mică. Astăzi a început înscrierea lor, prima etapă durând până în 8 iunie. În cea de-a doua etapă de înscriere, din 25 iunie până în 20 iulie, pot fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în prima etapă, pe locurile rămase disponibile. A treia etapă are loc în perioada 30 iulie – 31 august şi este destinată copiilor respinşi în a II-a etapă. Conducerea Inspectoratului Şcolar dă asigurări că sunt locuri suficiente pentru toţi copiii nou-veniţi. „Sunt suficiente locuri pentru cei care vin pentru prima oară la grădință, nici un copil nu va rămâne pe dinafară. Părinții trebuie să vină în această perioadă cu un dosar, în fiecare grădiniță este o comisie care face înscrierile, pe baza unor criterii specifice, în afară de criteriile generale ale ministerului. Este drept că sunt grădinițe mai solicitate și atunci principalul criteriu de departajare este domiciliul, având prioritate cei care locuiesc în apropiere. Asigurăm toţi părinţii că toţi copiii lor vor avea loc în grădiniţă.”, a explicat Gabriela Necula (video 1), inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul IȘJ Brașov.  

Pentru înscriere, dosarul trebuie să cuprindă copii după certificatul de naştere al copilului, după actele de identitate ale părinţilor, adeverinţe de venit, fişa medicală a copilului. Fiecare grădiniţă are un orar stabilit pentru înscriere, dar, de regulă, părinţii aleg să vină dimineaţa să depună dosarele. La Grădiniţa nr 2 Brâncoveanu, de pe strada omonimă, până la ora prânzului, erau deja 11 copii înscrişi. „Avem 60 de locuri la grupa mică. Au început deja înscrierile, avem 11 dosare până acum. Criteriul nu este „primul venit, primul servit”. Primim toate dosarele și până la finalul etapei de înscriere, 8 iunie, comisia le analizează. Într-adevăr contează apropierea, dar cum grădinița noastră este într-un cartier cu puține blocuri, îmbătrânit, primim și copii ai căror părinți lucrează în zonă, dar și din alte cartiere. Nu am fost în situația să refuzăm pe cineva. Pe lângă actele copilului și ale părinților, pentru programul prelungit ne trebuie și adeverință de la serviciu sau declarație pe proprie răspundere că pot plăti mâncarea oferită prin firmă de catering”, ne-a spus prof. Dana Alexandru, directoarea Grădiniței 2 „Brâncoveanu” (video 2).
Aici, copiii dintr-o grupă mare, care se pregătesc să intre la școală, în clasa „zero”, au ținut să ne arate cât de bine se distrează ei la grădiniță (video 3).

 Citiți și:

Începe înscrierea la grădiniță a „bobocilor”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button