Studenții BRAȘOVENI sunt ași la mecatronică și la pilotat drone
Studenţii Facultăţii de Design de Produs şi Mediu, din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov, au obţinut două locuri I, un loc II, trei menţiuni şi două premii speciale oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării, la concursurile naţionale de mecatronică organizate săptămâna trecută la Sibiu. Sub numele „Zilele Educaţiei Mecatronice”, la Sibiu au fost organizate cinci competiţii:
Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea Sisteme Mecatronice; Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea Roboţi Mobili; Concursul Naţional de Sisteme Mecatronice de Zbor fără Pilot; Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti; Concursul National de Realizări în Domeniul Mecatronicii.
Cea mai bună clasare a studenţilor braşoveni – locul I, a fost la Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea „Sisteme mecatronice”. Aici, studenţii şi-au demonstrat abilităţile de programare şi asamblare a unor sisteme mecanice, electrice şi pneumatice. Este pentru a şasea oară în ultimii opt ani când aceştia ocupă primul loc la cea mai complexă şi dificilă competiţie – Olimpiada Naţională de Mecatronică – secţiunea „Sisteme mecatronice”. De asemenea, locul I a fost obţinut şi de doi studenţi din anul III, la Concursul Naţional de Sisteme Mecatronice de Zbor fără pilot – secţiunea Indoor. Tinerii au demonstrat încă o dată că sunt cei mai pricepuţi din ţară în a mânui aparate de zbor tip drone (aeronave fără pilot).
Universitatea din Braşov a fost reprezentată la acest eveniment de studenţi şi cadre didactice de la programul de licenţă Mecatronică, respectiv masterat Sisteme Mecatronice pentru Industrie şi Medicină din cadrul Departamentului de Design de produs, Mecatronică şi Mediu, Facultatea Design de Produs şi Mediu.
Programul de studii de licenţă Mecatronică, din cadrul Facultăţii de Design de Produs şi mediu, este primul program de mecatronică din România care a obţinut în anul 2017 certificarea EUR-ACE ce conferă absolvenţilor acestei specializări diploma de inginer recunoscută la nivel internaţional. La evenimentul de la Sibiu au fost prezente opt centre universitare din România care asigură pregătire în domeniul mecatronic: Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.