Sport

C.M. HOCHEI. România, demonstrație de forță cu Croația. „Tricolorii” au reparat gafele federalilor și au rămas în viață în hocheiul mondial. E rândul federației să facă ceva pentru această generație

  • roucro1.jpg
  • roucro2.jpg
  • roucro3.jpg
  • roucro4.jpg
 

Naționala de hochei pe gheață a României a demolat Croația, 7-3, în ultima partidă de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață, divizia I, grupa B și și-a păstrat locul în cel de-al treilea eșalon al hocheiului mondial.

Dacă Federația Română de Hochei pe gheață s-a întrecut în gafe, pe care le-am mai expus de-a lungul acestui Campionat Mondial – nici un meci amical organizat pentru „tricolori” sau faptul că au dus în Lituania jucătorii ucraineni naturalizați, dar care nu aveau drept de joc pentru România – în schimb „tricolorii” au fost la înălțime, cel puțin pe finalul turneului. Totuși, un plus pentru FRHG este că a reușit să îl aducă pe banca tehnică pe Julius Penzes, iar valoarea tehnicianul s-a văzut.

Cu foarte mulți jucători tineri, această Națională de hochei a României merită mai multă atenție din partea federației care o păstorește, pentru a avea un viitor în care să fie mai multe rezultate de tipul celui de astăzi.

În fața unei Naționale a Croației croită pe scheletul Medvescak Zagreb, formație care a evoluat patru sezoane în KHL, după care în campionatul trecut a făcut un pas în spate spre EBEL, Gliga&Co. au dat recital.

Zsombor Molnar a deschis scorul în minutul 6, din pasa decisivă a colegului de la Corona Brașov, Daniel Trancă. După alte 6 minute, Trancă a trecut la finalizare și a punctat din pasa lui Csanad Fodor, omul care a dus titlul în acest sezon la Miercurea Ciuc. Recitalul liniei a doua a României a continuat și în minutul 28 Fodor a marcat din pasa perfectă a lui Reszegh. Imediat, defensiva a avut de lucru și a „omorât” o dublă inferioritate numerică de două minute. Scăpați din corzi după alte două minute de simplă inferioritate, ai noștri s-au desprins la 4-0, după golul căpitanului Roberto Gliga, servit excelent de Zsombor Molnar. La acest gol 100% brașovean a mai lucrat Trancă. Vedlin a redus din handicap în minutul 38, însă în strtul reprizei a treia alți doi „lupi”, Gergo Biro și Zsolt Peter au dus scorul la unul de tenis, 6-1. Pe final, Brine, un canadian naturalizat de croați, a marcat de două ori, Reszegh a înscris și el, iar meciul s-a încheiat 7-3 pentru România. Trebuie remarcată și prestația lui Patrik Polc, care a avut multe intervenții excelente. 

Cu 4 puncte, „tricolorii” au încheiat pe locul 5 și au trimis Croația în lumea a patra a hocheiului mondial.

„Am avut probleme de-a lungul turneului, mai ales că am jucat în efectiv redus. Aveam mare nevoie de această victorie, iar faptul că am reușit să obținem un punct din duelul cu Japonia ne-a ajutat mult”, a declarat căpitanul Roberto Gliga conform site-ului oficial al competiției.

FOTO: wmib2018.iihf.hockey


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button