Sport

BRAȘOV. „Olimpicele” și-au depășit din nou condiția

 

Olimpia CSU Brașov și-a depășit din nou condiția și a încheiat sezonul cu două locuri 3, în Liga Europei Centrale și în Liga Națională de baschet feminin. Astfel, deși este gruparea din Brașov care dispune de cel mai mic buget, Olimpia CSU a fost din nou cea mai bună formație a orașului. Chiar dacă hocheiștii de la Corona au un loc 2 în Liga Națională, acesta nu se poate compara cu poziția a treia în LNBF, în condițiile în care în hocheiul românesc sunt doar două echipe care contează.

Conform informațiilor prezentate, Olimpia CSU a avut un buget de aproximativ 200.000 de euro în acest sezon.

Pe lângă performanța echipei, trebuie remarcate câteva reușite individuale. Astfel, Kristina Higgins a fost jucătoarea cu cea mai bună eficiență din LNBF, cea mai bună recuperatoare și sportiva cu cele mai multe double-double. Apoi, Biljana Pesovic a ocupat locul 3 în clasamentul paselor decisive. Totodată, ea a depăsit granița celor 1.000 de puncte marcate pentru Olimpia CSU. „Peso” a devenit cea mai bună marcatoare străină din istoria Ligii Naționale de baschet feminin. În România, ea a mai jucat la Timișoara. În fine, Aiyylah Handford a fost a patra în ierarhia marcatoarelor din acest sezon.

Astăzi, jucătoarele, antrenorii și cei din conducerea echipei au fost la Consiliul Județean.

Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, care a primit o medalie din partea „olimpicelor”, a comentat: „Este al doilea an consecutiv când echipa noastră câștigă medalia de bronz. Mă bucur că CJ a sprijinit această activitate. Ne implicăm în sport. Vom face tot ce putem pentru a continua să sprijinm mai multe ramuri sportive. Este bine ca instituțiile, fiecare după posibilități, să vină alături de sport”.

„A fost cel mai greu campionat de când această echipă evoluează în LNBF. Este o performanță deosebită, ținând cont de bugetul pe care aeastă formație l-a avut, dar și de loturile pe care le-au prezentat celelalte grupări. A fost și locul 3 în Liga Europei Centrale. Nu pot decât să le felicit pe fete și pe Dan Calancea, cel care a adus echipa unde este acum”, a menționat Dragoș Crăciun, președintele Comisiei pentru Sport din cadrul Consiliului Județean.

„Sunt rezultate remarcabile și în acest sezon. Am jucat două finale mici, pe care le-am câștigat. Le mulțumesc fetelor, care înainte de faptul că sunt jucătoare foarte bune, sunt caractere deosebite. Le mulțumesc celor două cluburi care ne ajută, CS Țara Bârsei și CSU Brașov. A fost un sezon dificil, a fost și tensiune. Au fost întârzieri salariale, dar am trecut peste. Nu cred că este un secret al reușitei, chiar dacă an de an începem de la zero și terminăm sus. E vorba doar despre multă muncă și pasiune. Urmează câteva zile de pauză, după care începem să creionăm strategia pentru sezonul viitor. Dacă bugetul ne va permite, vom evolua din nou în Liga Europei Centrale, unde vom încerca să depășim performanța de acum. Nu putem face pasul mai sus spre EuroCup”, a punctat tehnicianul Dan Calancea.

La rândul ei, Gabriela Irimia a declarat: „A fost un sezon bun. La final am obținut locul 3. Finala mică a fost una disputată, mai ales meciul al doilea a fost echilibrat. Momentan, nu știu ce va urma pentru mine în sezonul viitor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button