Economic

Decizie. ANRE va recalcula tarifele de distribuţie a energiei electrice

 

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va modifica tarifele de distribuţie a energiei electrice, după ce va primi decizia Consiliului Concurenţei cu privire la investigaţia din care a rezultat că au fost prejudiciaţi consumatorii din România, informează instituţia.

„ANRE nu a primit, până în prezent, decizia Consiliului Concurenţei cu privire la investigaţia desfăşurată. În momentul în care o vom primi, vom declanşa procedurile privind calculele de modificare a tarifelor de distribuţie, în sensul reducerii lor, luând în considerare efectele cumulate ale achiziţiilor de contoare, în perioada 2008-2015. Comitetul de reglementare al ANRE acordă, în continuare, o atenţie deosebită analizei tuturor costurilor care compun factura finală de energie şi nu va ezita să facă toate corecţiile necesare în sensul reducerii tarifelor care se vor dovedi că sunt afectate de înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa de energie”, se arată în comunicatul de presă al ANRE.

Recent, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că va recomanda ANRE scăderea tarifelor la electricitate, după ce o investigaţie a autorităţii a relevat faptul că mai multe companii s-au înţeles între ele şi au prejudiciat consumatorii.

Citiţi şi:

Tarifele la energie electrică plătite de consumatori ar trebui să scadă în perioada următoare

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button