Sport

BRAȘOV. Corona a pierdut finala Ligii Naționale la hochei pe gheață. Imnul României, tratat cu… spatele de trei jucători de la Miercurea Ciuc

 

S-a încheiat sezonul 2017-2018 în hocheiul românesc. Unul dominat de Sport Club Miercurea Ciuc, care a cucerit atât Cupa României, cât și titlul în Liga Națională.

Sport Club a fost echipa mai bună, cu strenieri mai valoroși, deasupra tuturor ridicându-se Pyotr Schastlivy, probabil cel mai important străin care a fost vreodată în campionatul României, un jucător cu sezoane și meciuri multe în NHL și KHL, fost căpitan al Naționalei Rusiei.

Meciul 6 al finalei Ligii Naționale la hochei pe gheață, care a avut loc aseară la Patinoarul „Olimpic”, a fost, din păcate, ultimul al seriei. Ciucanii s-au impus cu 4-3, după prelungiri, și au luat trofeul cu scorul general de 4-2.

Într-o atmosferă extraodinară creată de brașoveni, o lecție deschisă de comportament pentru rivalii din Miercurea Ciuc, Gergo Biro a deschis scorul în minutul 11. Fabus a egalat imediat, iar până la prima pauză Schastlivy i-a dus pe oaspeți în avantaj. Același Schastlivy a făcut 3-1 pentru Sport Club, însă Corona nu a cedat. MacMillan a redus din handicap după ce a deviat pucul șutat de Gliga, iar în ultima repriză ai noștri au luptat incredibil pentru a egala. Răsplata a venit în minutul 54, când Filip a făcut 3-3. S-a intrat în prelungiri, unde ai noștri au avut două șanse uriașe de a duce finala în meciul decisiv. Au fost două superiorități de două minute, dar „lupii” au au reușit să înscrie golul care ar fi făcut ca finala să se decidă într-un joc 7. Și cum ratările se răzbună în sport, în minutul 74 Fodor a marcat după o acțiune personală golul care a dus titlul în Harghita.

Lăsând la o parte faptul că Sport Club a câștigat meritat titlul, au fost din nou momente regretabile din partea oaspeților. Înaintea meciului, la intonarea imnului de stat al României, mulți dintre fanii ciucani au stat cu spatele la „tricolor”. Același lucru au decis să îl facă pe gheață și trei jucători harghiteni, Robert Egyed, Norbert Rokaly și Zoltan Sandor (foto). 

Articole asemănătoare

Regretabil și gestul responsabililor echipei gazdă, care au decis să stingă luminile în patinoar imediat după festivitatea de premiere, iar oaspeții au sărbătorit pe întuneric. 

„Miercurea Ciuc a avut o echipă foarte bună și a meritat acest titlu. Din păcate, noi nu am fost eficienți atunci când a trebuit. Am ratat multe ocazii, nu doar acum în meciul 6, iar asta ne-a costat”, a declarat Roberto Gliga.

„Au fost un sezon greu, am jucat campionatul intern și Erste Liga. Mi-a plăcut, sper să revin. Mă bucur pentru acest titlu, dar regretul meu este că nu am jucat în finala Erste Liga, cred că puteam să o învingem pe DVTK”, a punctat Piotr Schastlivy.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button