Sănătate

[ViDEO] BRAŞOV. Bătrânul RMN a părăsit Spitalul Clinic de Urgenţă. Este aşteptat aparatul nou

  • rmn-vechi_2.png
 

Senatorul PSD de Braşov Florin Orţan, medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov, a anunţat pe facebook că aparatul de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), vechi de mai bine de 15 ani şi depăşit moral, a fost scos din Spitalul Clinic de Urgeţă Braşov, pentru a putea fi începute amenajările pentru noul aparat care ar trebui să fie adus la Braşov pe la jumătatea lunii martie.  

Postarea medicului Florin Orțan arată o spărtură în zidul Spitalului Județean. Prin ea a fost scos, miercuri, magnetul RMN-ului. 

„Astazi «a decedat natural» vechiul RMN, fabricat in 2002, de la Spitalul Judetean. Pacientul a fost «deschis» prin demolarea unui perete, s-a extras vechiul RMN. A venit cel nou prin program guvernamental. A fost cam….bucurie”, a scris cardiologul.

Noul aparat va ajunge la Braşov în jurul datei de 15 martie, după cum au afirmat surse din conducerea unităţii spitaliceşti, iar în cel mult trei săptămâni ar trebui şi pus în funcţiune.

„Până atunci, există un contract de prestări servicii cu o entitate din Spitalul de Neurologie Braşov, iat analizele specifice pot fi făcute acolo, întrucât pot fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate”, a precizat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Gabor. 

Amintim că Guvernul României a făcut un împrumut la Banca Mondială pentru dotarea a 34 de spitale din țară și din Capitală cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte de achiziție sunt finanțate din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, și deblocat în cursul anului 2017.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button