Expres

BRAŞOV. Alt panou antivaccinare. De data asta pe DN1

 

Pentru a doua oară în decurs de două luni la Brașov se duc campanii de informare împotriva vaccinării, prin publicitate outdoor. După cel de pe 13 Decembrie, dat jos între timp, a apărut alt panou antivaccinare amplasat pe Drumul Național 1, între Predeal și Brașov, pe Valea Timișului. De această dată, mesajul transmis de inițiatorii campaniei este mai puţin radical: „Vaccinurile sunt medicamente! Citește prospectele! Cunoaște riscurile!”. A rămas motto-ul însă: „Libertatea e un DREPT, vaccinarea e o ALEGERE!”

Cel care a sesizat panoul, pe care îl denunţă ca „manipulator”, este medicul braşovean Florin Orțan, senator PSD Brașov. „Pe DN 1 se face propagandă împotriva sănătății copiilor noștri. Sub pretextul informării celor care trec pe unul dintre cele mai populate șosele din România, un panou manipulator a fost amplasat în zona Timișul de Sus. Este vorba despre un alt afiș de câțiva metri pătrați în care se face reclamă morții. Nu am cum altfel să categorisesc îndemnul la informare despre vaccinuri, când se vorbește despre riscuri pe care le implică acestea. Adică oamenilor le este transmis subliminal un mesaj că, de fapt, imunizarea este periculoasă pentru sănătatea lor.
Vaccinarea a salvat zeci de milioane de vieți și reprezintă unul dintre câștigurile omenirii în domeniul sănătății, aceasta este realitatea. Să nu confundăm efectele adverse care pot apărea foarte rar în cazul administrării oricărui medicament, cu periclitarea vieții. În această perioadă, în România, vorbim încă despre vaccinuri care ne pun viețile în pericol. Cel mai probabil, așa-zișii activiști antivaccinare ne vor comunica în curând că aparatele de fotografiat ne fură sufletele.
Cei care au permis amplasarea panoului atentează și ei la sănătatea generației următoare. Cer autorităților să ia măsuri rapide pentru îndepărtarea afișului manipulator”, a declarat senatorul brașovean, şef de compartiment Cardiologie Intervenţionlă la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, a declarat că ar fi vorba despre două panouri: „L-am informat deja pe Raed Arafat despre aceste două panouri amplasate pe Valea Timișului. În funcție de decizia sa și de ce discuții are, voi lua măsuri. Este în curs de verificare cine a dat autorizația și dacă au luat autorizație de la Ministerul Sănătății”.

Conform legii, „campaniile de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii”.

În luna decembrie, în zona 13 Decembrie, a fost amplasat un panou antivaccinare care avea următorul mesaj: „Vaccinurile nu sunt sigure! Citește prospectele! Informează-te! Cunoaște riscurile!”. Potrivit autorităților brașovene, prima campanie a fost plătită de o persoană fizică din Cluj, care nu a fost amendată deocamdată, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj preluând verificările de la DSP Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button