BRAȘOV. Școala Gimnazială 4 se închide de astăzi
Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea inteligentă a Şcolii Gimnaziale nr. 4 prin programul de Cooperare Româno Elveţian va intra de săptămâna viitoare în faza execuţie a lucrărilor. Ca urmare, unitatea de învăţământ va intra în şantier, iar în semestrul doi al acestui an şcolar, dar şi în primul semestru din anul şcolar 2018 – 2019, elevii vor învăța în clădirea Liceului de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Braşov, de care și aparțin, neavând personalitate juridică. Viceprimarul Braşovului Barabas Laszlo a anunţat că amplasamentul şcolii care urmează a intra în reabilitare va fi predat în cursul săptămânii viitoare, când elevii vor fi în vacanţa intersemestrială.
Pentru finanţarea lucrărilor la cele două unități de învățământ (a doua este Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”) Primăria Braşov a obţinut finanţarea prin Programul de Cooperare Româno-Elveţian, încă din anul 2015, însă lucrările nu au fost demarate din cauza contestaţiilor şi altor probleme birocratice. În cazul reabilitării cu soluţii inteligente a Şcolii Gimnaziale nr. 4, valoarea contractului este de 2.530.272 lei, fără TVA (3.011.023 cu TVA). Pentru Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, lucrările costă de 4.232.124 lei, fără TVA (5.036.227 lei, cu TVA). În ceea ce priveşte proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că a fost eliberat avizul de la Inspectorat de Stat în Construcţii şi mai trebuie obţinut cel de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior se vor depune documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construire, după care se va emite ordinul de începere a lucrărilor. În acel moment se va stabili şi cum va fi organizată activitatea didactică a colegiului.
La cele două unităţi se vor efectua lucrări de izolare cu vată bazaltică a corpurilor de clădire şi de schimbare a ferestrelor cu unele eficiente energetic. De asemenea, se vor moderniza sistemele de încălzire şi de iluminat, iar pe pereţi se va aplica vopsea izolatoare. Totodată, la cele două unităţi se vor instala sisteme speciale de ventilare cu recuperare de căldură. Prin aplicarea acestor soluţii tehnice, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu 126 de tone pe an, consumul de energie electrică va fi redus cu 29,4%, iar costurile cu încălzirea vor fi mai mici cu 39%.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.