Sport

BRAȘOV. Meci „nebun” la Sala Sporturilor. Olimpia CSU a pierdut cu Universitatea Cluj-Napoca

 

Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj-Napoca au oferit în această seară un duel palpitant în Liga Națională de baschet feminin. În final, s-au impus oaspetele, 80-77, pe sferturi 23-23, 19-21, 16-18, 22-15.

După un meci echilibrat, finalul a fost cu adevărat „nebun”. Cu patru minute rămase din timpul regulamentar, „olimpicele” conduceau cu 77-68, dar nu au mai găsit drumul spre coș până la final. Clujencele au remontat și au trecut în avantaj, 78-77, când mai etau 44 de secunde, după un coș de la distanță marcat de Ghizilă. Olimpia a ratat și atacul următor, după care Vorpahl a irosit două „libere” pentru „U”. Totuși, fetele antrenate de Dan Calancea nu au reușit recuperarea defenisvă la cea dea doua ratare a americancei, Thompson fiind mai atentă. Mingea a ajuns la Ghizilă, care a fost precisă și a transformat de două ori de la linia de fault. La ultimul atac, Pesovic a încercat un coș de trei puncte, însă nu a găsit plasa și meciul s-a încheiat cu victoria oaspetelor. 

„Din acest motiv este baschetul frumos, se poate întâmpla orice în câteva secunde. Au câștigat oaspetele, meritat, datorită numărului mare de recuprări ofensive, unde au fost superioare. Pentru noi nu avea o miză acest meci, pentru adversare era ultima șansă să mai spere la calificarea în grupa 1-5. Mai au nevoie însă de un succes cu Sf. Gheorghe în ultima etapă a sezonului regulat. Va fi greu, dar nu imposibil. Noi suntem matematic în grupa 1-5, un prim rezultat excelent pentru echipa noastră”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Cu 23 p (8 victorii / 7 înfrângeri), Olimpia CSU ocupă poziția a treia a clasamentului, la egalitate cu CSBT Alexandria, în fața căreia are avantajul meciurilor directe.

FOTO: Arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button