Economic

CE. România trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE, din cauza nerespectării directivei privind stocurile petroliere

 

Comisia Europeană a decis, astăzi, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru nerespectarea Directivei privind stocurile petroliere, informează Executivul comunitar.

Practic, țara noastră nu a implementat și nu a aplicat corect Directiva 2009/119/UE a Consiliului, care prevede că statele membre au obligaţia de a asigura menţinerea şi disponibilitatea unui nivel minim de rezerve de ţiţei şi/sau de produse petroliere pentru a garanta siguranţa aprovizionării cu resurse petroliere a Uniunii Europene.

Comisia Europeană a reamintit României, la 20 noiembrie 2015, obligaţiile ce îi revin în temeiul Directivei privind stocurile petroliere. În condițiile în care aceasta nu a abordat aspectele reclamate, CE i-a adresat un aviz motivat la 18 noiembrie 2016, iar acum a hotărât să o trimită în fața Curții de Justiție a UE.

Directiva privind stocurile petroliere trebuia transpusă până la 31 decembrie 2012.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button