Expres

BRAŞOV. Şcoli închise şi cursuri întârziate din cauza vremii

 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe școli din județ au întâmpinat probleme: școala gimnazială Lunca Câlnicului, Școala Grânari (Jibert), Şcoala Gimanzială Fundata, Școala Gimnazială Șoarș şi cele care îi sunt arondate (Școala din Felmer, Şcoala din Bărcut şi Şcoala din Seliştat). De asemenea, elevii şi profesorii care fac naveta au ajuns cu întârziere la Zărneşti, din datele pe care le are inspectorul şcolar general, prof. Ion Negrilă.

Datele au fost transmise şi către Prefectura Braşov, unde prefectul Marian Rasaliu a convocat în această dimineaţă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov. Potrivit unui comunicat al instituţiei, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marian Rasaliu, s-a deplasat în județ, pe tronsonul Brașov-Predeal pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile necesare în aceste condiţii meteo nefavorabile.

De asemenea, prefectul le-a cerut, încă de miercuri 17 ianuarie, tuturor reprezentanților U.A.T-urilor să asigure permanenţa. În cursul nopţii s-a intervenit pe drumurile naţionale cu 64 de utilaje de deszăpezire. S-au utilizat 1233 de tone de sare și 4 tone clorură de calciu. 199 de posturi de transformare  din 43 de localități au fost afectate, 29 dintre acestea fiind pe raza „judeţului” (sic!) Făgăraș (municipiul Făgăraş, probabil). În total au avut de suferit 3.000 de consumatori. Datele nu se potrivesc cu cele oferite de ISU, care anunţă că 22.000 de consumatori au fost afectaţi.

„Județul Brașov se află în continuare sub atenționare cod portocaliu de ninsori și vânt puternic. Începând de ieri, din momentul în care au început precipitațiile, am procedat împreună cu cei de la CNAIR la răspândirea materialului antiderapant pe toată rețeaua de drumuri naționale 450 de kilometri, am păstrat în permanență legătura cu colegii de la București, de la minister, și cu cei din Consiliul Județean Brașov. În momentul de față se circulă pe toate drumurile naționale DN 10, DN 11, DN 73, DN 1A, chiar și pe DN1 a fost rezolvată problema cauzată de alunecarea celor 10 mașini în rigola de pe marginea drumului, între Brașov și Predeal. S-a acționat la timp cu material antiderapant în cantități suficiente, s-a acționat preventiv, înainte să înceapă ninsoarea, iar după ce a început să ningă, în permanență cele 62 de utilaje de la CNAIR s-au aflat în teritoriu”, a declarat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, citat în comunicatul de presă.

Citiți și: 

BRAŞOV. Trenurile circulă pe un singur fir între Timişul de Sus şi Dârste

BRAŞOV. Peste 20.000 de consumatori afectaţi de problemele cauzate de vreme pe partea de alimentare cu energie electrică

BRAŞOV. S-a făcut sau nu deszăpezire în oraş?

BRAȘOV. Blocaj și pe Calea București!!!

BRAȘOV. DN1, blocat între Brașov și Predeal, din cauza unui TIR care a derapat

BRAȘOV. Stâlp căzut peste un autobuz, la Șercaia! Potrivit Poliției, pe DN 1 s-a dat drumul circulației, dar pe un singur sens și sunt restricții pe DN 1A și pe DN 73

BRAȘOV. Un autovehicul de mare tonaj a derapat pe DN 13. Zăpada îngreunează circulația pe mai multe șosele din județ și oraș (FOTO)

Update. Autobuz înzăpezit


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button