112

BRAŞOV. Turist accidentat grav, aseară, în Poiana Braşov, după închiderea pârtiilor

 

După o zi aglomerată, salvamontiştii din Poiana Braşov au fost nevoiţi să intervină şi aseară, după închiderea pârtiilor, pentru a ajuta un turist accidentat în timp ce se afla pe pârtia Drumul Roşu.

Apelul prin Dispeceratul Salvamont a fost înregistrat în jurul orelor 17.15.

„Echipa Serviciul Public Local Salvamont Braşov s-a deplasat la faţa locului, unde a găsit o persoană care suferise un traumatism de coloană. După ce i s-a acordat primul ajutor, acesta a fost transportat spre baza muntelui, spre a fi predat Serviciului SMURD venit în sprijin”, au informat reprezentanţii SPLS Braşov.

Dat fiind acest accident, salvamontiştii au atenţionat că pârtiile se închid la jumătate de oră după oprirea instalaţiilor de transport pe cablu, adică pe la 16.40. iar după aceea, accesul pe pârtie se face pe proprie răspundere.

„Rugăm pe această cale schiorii şi snowboarderii să respecte orarul de funcţionare a instalaţiilor şi ora de închidere a pârtiilor şi să nu mai schieze după această oră. Turistii ar trebui să folosească pentru coborârea de pe masiv doar potecile marcate şi nicidecum pârtiile de schi, deoarece acestea sunt foarte îngheţate, lăsarea nopţii creează dificultăţi şi mai mari în ceea ce priveşte aderenţa şi orientarea, care combinate şi cu o lipsă de experienţă nu pot genera altceva decât condiţii cu risc crescut de accidentare”, au transmis salvamontiştii braşoveni.

foto – arhivă, sursă – SPLS Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button