Economic

Salariile a jumătate din angajații Consiliului Concurenței vor scădea de la 1 ianuarie 2018

 

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat, astăzi, că salariile a jumătate dintre angajații instituției vor scădea de la 1 ianuarie 2018, în urma modificărilor fiscale, informează Agenția Agerpres.

„Salariile vor scădea pentru jumătate din personal. Cele mai mari scăderi vor fi la directori și la inspectorii superiori, 20% la directori și 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului soluții, fie să ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie să ne dea creșterea de 15% care s-a dat la câteva ministere pentru complexitatea muncii și să ne lase să acordăm indemnizațiile de performanță pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege”, a explicat Bogdan Chirițoiu.

Deocamdată, Consiliul Concurenței nu a primit niciun răspuns de la Guvern în această privință.

Comisiile de specialitate reunite din Parlament au avizat bugetul Consiliului Concurenței, cu 34 de voturi „pentru”, 10 „împotrivă” și o abținere. Instituția va primi 58,1 milioane de lei, mai mult cu 13% față de anul trecut.

În prezent, Consiliul Concurenței are aproximativ 200 de angajați, iar fondul de salarii reprezintă 85% din bugetul total al instituției.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button