Sport

C.M. HANDBAL FEMININ. STOP JOC! România, învinsă de Cehia la ultima fază a meciului

 

Naționala de handbal feminin  a României a părăsit în optimile de finală Campionatul Mondial din Germania. După un parcurs exemplar în grupă (mai puțin meciul cu Franța, care nu mai avea nici o miză), „tricolorele” au capotat în momentul cel mai important, în primul meci eliminatoriu, fiind învinse de Cehia, 28-27. Cu atât mai frustrant cu cât adversarele au condus oar de 3 ori în meci (în ultimul minut și jumătate: 25-26, 26-27 și 27-28) și au înscris golul victoriei cu doar 2 secunde înainte de final. 

Cu un adversar inferior valoric, dar extrem de arțăgos în față, echipa antrenată de Ambros Martin a lăsat impresia că nu poate avea probleme, deși a evoluat mult sub potențial. Chiar dacă apărarea a fost departe de așteptări (în prima repriză, poarta României a avut doar două șuturi parate) a condus în permanență și a avut chiar cinci goluri în plus în două rânduri 14-9 și 15-10. La pauză au fost doar trei goluri avans 17-14, iar ceea ce s-a întâmplat în partea a doua nu lasă loc de multe comentarii. Apărarea a continuat la același nivel foarte scăzut, poarta nu a ajutat, iar atacul a suferit. Mai mult, România a închieat cu zece eliminari, ceea ce înseamnă 20 de minute din 60 de joc în șase. Chiar și așa, „tricolorele” au avut meciul în mână. Momentul crucial al fost la 25-22, când fetele noastre nu au putut „închide” partida. Cehia a revenit, a egalat la 25, după care în ultimele minute a fost cu un pas în față. Cu 11 secunde rămase pe tabelă, Cristina Neagu a egalat la 27. Pe ultimul atac, antrenorul Cehiei a scos portarul, ia rivalele au dus mingea pe extremă și au marcat golul care le duce în sferturile de finală.

Cristina Neagu a încheiat cu 13 goluri înscrise, însă handbalul este un joc de echipă, iar în această seara România nu a arătat decât dependența cvasi-totală de cea mai bună jucătoare a lumii. Ceea ce a fost insuficient, chiar în fața unei formații care nu a excelat, însă a știut să speculeze cele câteva momente care i-au fost favorabile…  

„Îmi e greu să imi găsesc cuvintele. Ne-am dorit să câștigăm, dar rezultatul nu a fost de partea noastră. Nu pot să spun ce s-a intâmaplat, poate dorința a fost prea mare. Am pus și o presiune suplimentară pe noi. Nu ne așteptam la un asemena joc”, a spus Cyntia Tomescu la Telekom Sport, singura jucatoare care a venit pentru declarații de presă.

„Am pierdut. Cehia a fost mai bună în momentele importante. Au revenit de fiecare dată în momentele critice. Au jucat cu încredere. Nu am putut să ne desprindem. Cehia a jucat foarte inteligent mai ales în repriza a doua. Noi am fost sub presiune, s-a văzut și oboseala. Nu am fost destul de buni în anumite situiații. Trebuie să ne mândrim cu această echipă, fetele și-au dorit. Cred că trebuia să fie mai relaxate. Și-au dorit mult, nici nu va puteți imagina cât de mult”, a punctat antrenorul Ambros Martin.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button