Sport

C.M. handbal feminin. „Tricolorele” ajung astăzi la Trier. Ce au spus Ambros Martin și Cristina Neagu înaintea turneului final

 

Campionatul Mondial de handbal feminin începe vineri seară în Germania, în prima zi fiind programată o singură partidă, Germania – Camerun, în grupa D.

Competiția care se va încheia pe 17 decembrie are la start 24 de echipe naționale, împărțite în patru grupe.Franța, România, Slovenia, Angola, Paraguay – grupa A (Trier); Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia – grupa B (Bietigheim); Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia – grupa C (Oldenburg); Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun – grupa D (Leipzig).

Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală, care vor avea loc pe 10 și 11 decembrie la Magdeburg și Leipzig. Sferturile de finală sunt programate pe 12 și 13 decembrie, în aceleași orașe. Semifnalele, care se vor disputa pe 15 decembrie, și finalele, programate pe 17 decembrie, vor avea loc la Hamburg.

„Tricolorele” vor ajunge astăzi la Trier și vor juca primul meci sâmbătă, de la ora 15.00, cu Paraguay. Duminică, de la aceeași oră, va fi partida cu Slovenia. Vor urma duelurile cu Spania (5 decembrie, ora 21.30), Angola (7 decembrie, ora 19.00) și Franța (8 decembrie, ora 19.00).

România merge în Germania din postura de medaliată cu bronz la precedenta ediție a Mondialului, din Danemarca. Din acea echipă lipsesc, însă, handbaliste exponențiale. Ungureanu, Manea, Brădeanu sau Nechita s-au retras, Perianu este accidentată, iar Chiper nu a fost convocată.

În mod normal, România se va califica în optimi, însă acolo va avea un adversar puternic, din grupa B.

„Eu nu mă gândesc la meciurile cu Spania, cu Franța, Slovenia sau Angola. Pentru mine, cel mai important meci e primul, cel cu Paraguay. Apoi, indiferent de rezultatul meciului, vom ataca următorul adversar. Avem o grupă grea, dar părerea mea e că nu trebuie să ne gândim la alții, ci să ne facem noi jocul. Să atingem potențialul maxim. Dacă fiecare dintre noi își face treaba și vom trata fiecare joc cu seriozitate, atunci vor apărea și rezultatele. Eu sunt realist, sunt alte echipe mult mai sudate decât a noastră. Noi suntem împreună de doar un an și mai avem nevoie de timp pentru a cimenta relațiile de joc”, a declarat antrenorul Ambros Martin.

Căpitanul Naționalei României, cea mai valoroasă jucătoare a planetei, Cristina Neagu, a comentat: „Eu ştiu că aşteptările de la echipa naţională sunt mari în fiecare an, doar că anul acesta trebuie să fim puţin şi realişti, pentru că acel Campionat Mondial de acum 2 ani nu se poate compara cu acesta. În primul rând, acel Campionat Mondial din Danemarca era la sfârşit de ciclu olimpic, ne doream foarte mult să obţinem un loc bun care să ne dea posibilitatea de a juca turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice. Acest Campionat Mondial este la început de ciclu olimpic, cu o echipă naţională în reconstrucţie, cu foarte multe jucătoare poate nu neapărat tinere, dar lipsite de experienţă la acest nivel. Dar asta nu înseamnă că nu avem o echipă care este dornică de afirmare. Din punctul meu de vedere, chiar dacă avem fete lipsite de experienţă, au dorinţă de afirmare, iar acesta este un lucru foarte pozitiv. Ce pot să promit eu suporterilor, care aşteaptă ca Moş Crăciun să le aducă o medalie în fiecare an prin echipa naţională de handbal feminin, că această echipă va da totul pe teren la fiecare meci şi va încerca să ocupe un loc cât mai bun. Este o grupă grea, din care eu cred că avem o şansă bună să terminăm măcar în primele 3, iar apoi avem un meci în optimile de finală, poate cel mai important de la acest Campionat Mondial. Aşa că suntem pozitive, încercăm să o luăm pas cu pas, fiecare meci în parte, să jucăm bine de la o partidă la alta şi să încercăm să terminăm cât mai sus. De fiecare dată, cam pe unde a jucat echipa naţională, în ţară şi în afara ţării, a avut foarte mulţi suporteri. Nu pot să fiu decât foarte fericită pentru lucrul acesta, să le mulţumesc că sunt alături de noi, contează foarte mult sprijinul lor. Sunt convinsă că şi suporterii care nu vor ajunge în Germania ne vor susţine din faţa televizoarelor”.

FOTO: gsp.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button