Expres

[ViDEO] BRAŞOV. CNAIR aşteaptă liniştită iarna. Conducerea spune că are cu ce…

 

Într-un tur pe la toate sediile Direcţiilor Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) din ţară, directorul general adjunct al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Munteanu, a ajuns astăzi şi la Braşov.

Astfel, a fost organizată o întâlnire de lucru pentru a se analiza stadiul pregătirilor pentru iarna 2017-2018 pe drumurile naţionale din administrarea Direcţiei de la Brasov. La şedinţă au participat şi reprezentanţi din Sibiu, Tg, Mureş, Miercurea Ciuc, Sf. Gheorghe, Autostrăzi Sibiu, unităţi aflate în subordinea unităţii regionale din Braşov, precum şi reprezentanţii prestatorilor.
Analizând situaţia de la Braşov cu privire la pregătirile de iarnă, când va fi nevoie de deszăpezire, reprezentantul CNAIR ne-a prezentat-o şi nouă în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei: „La nivelul întregii ţări, avem încheiate 57 de acorduri cadru pentru deszăpezire. Suntem în curs de aprovizionare cu sare şi clorură de calciu, folosite la deszăpezire. La Braşov este în stoc de sare la nivelul de 48% din totalul necesar, care va fi completat pe măsură ce sarea va fi folosită. Conform normativelor noastre, până la 1 Decembrie, pe stoc trebuie să existe cam jumătate din cantitatea necesară, deci stăm bine cu aprovizionarea. De asemenea, în dispozitiv se află deja mare parte din utilaje, în proporţie de 70% în acest moment, urmând ca până la jumătatea lunii decembrie să fie în bază toate necesare, dar asta şi în funcţie de vreme”.

Concluzia lui Radu Munteanu a fost că Regionala din Braşov este pregătită pentru campania de deszăpezire, în depozitele DRDP Braşov aflându-se deja 30.340 de tone de sare şi 298 de tone de clorură de calciu. În baza DRDP sunt pregătite de acţiune 205 utilaje închiriate şi 63 proprii. Potrivit sursei citate, acest stoc ar fi suficient pentru două luni de intervenţie, dar va fi completat pe măsură ce se epuizează.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button