BRAȘOV. 25.000 de animale salvate de Asociația Milioane de Prieteni
Asociația Milioane de Prieteni a ajuns la cea de-a 20-a aniversare, timp în care a reușit să salveze peste 25.000 de animale. Reprezentanţii AMP se mai mândresc şi cu construirea unuia dintre cele mai moderne adăposturi private de câini din România, fiind co-administratori la două adăposturi publice de câini, la Brașov și Zărnești.
Cea mai mare realizare este Sanctuarul de urși bruni din Zărneşti, căruia National Geographic Traveller i-a acordat distincția de cel mai etic sanctuar din lume. Sanctuarul de urși Libearty, care a luat fiinţă în urmă cu 12 ani, este unul dintre cele mai ambițioase proiecte, un exemplu de succes de parteneriat public – privat, care a devenit un colț de rai pe pământ pentru urșii care au trăit în captivitate, în închisorile în care i-au aruncat oamenii, pentru propriul amuzament, traumatizați de anii grei petrecuți în spatele barelor de metal, potrivit reprezenanţilor AMP.
„Știm cu toții că viitorul nostru sunt copiii, că ei sunt cei care pot schimba lumea, ei pot schimba chiar și mentalitățile părinților și pot construi un viitor mai bun, mai uman, mai apropiat de natură. Pentru asta, Asociația Milioane de Prieteni a dezvoltat încă un proiect de importanță majoră. A realizat un manual de „Protecția și bunăstarea animalelor”, cu acordul Direcției SANCO de la Comisia Europeană și susține cursuri permanente în câteva școli din județul Brașov. Peste 2500 de copii au participat în ultimii trei ani la cursurile noastre. De la an la an, cererile din școli sunt din ce în ce mai multe, dovadă că micuții sunt încîntați și rezultatele încep să fie din ce în ce mai vizibile. Sperăm că actualii elevi, viitorii adulți, vor proteja natura, viața, indiferent de forma ei, și nevoia de libertate a oricărei ființe”, a spus Paula Ciotloş, vicpereședinte și purtător de cuvânt al AMP.
Nu au fost salvaţi numai câini și urși, ci şi vulpi, pisici, lilieci, arici, cerbi și căprioare, măgari, cai, ratoni, o mulțime de păsări, printre care și bufnițe sau berze și orice vietate care a avut nevoie de ajutor.
Pentru a sărbători cei 20 de ani de activitate, asociaţia a organizat primul Bal Mascat al Animalelor, din România. Evenimentul a avut loc duminică, în foaierul Operei Brașov. Toți cei prezenți au fost invitați să își aleagă o mască, bineînţeles de animale (vedeți galeria foto).
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.