BRAȘOV. Cine gestionează situațiile de urgență generate de sălbăticiunile care coboară în zonele locuite?
În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de marți, convocată de prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis un ordin de constituire a unei Comisii Mixte de Prevenţie pentru preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă, generate de urs şi alte animale sălbatice la nivelul judeţului Braşov.
Comisia este formată din reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov, ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Braşov, ai Gărzii Forestiere Braşov, ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”-ICAS Braşov, primarul unităţii administrativ teritoriale în cauză, reprezentantul gestionarului de fond cinegetic în cauză, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei Braşov, ai Grupării de Jandarmi Mobile şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.
Potrivit informării făcute de Prefectura Brașov, membrii Comisiei se vor deplasa în localităţile în care a fost semnalată prezenţa animalelor sălbatice în anul 2017. Aceştia vor verifica dacă au fost luate măsuri la nivel local de către gestionarul fondului cinegetic şi administraţia publică locală, în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi implementarea recomandărilor transmise de Instituţia Prefectului judeţul Braşov.
„Având în vedere numeroasele sesizări venite din partea cetăţenilor din judeţul Braşov, cu privire la prezenţa animalelor sălbatice în zonele populate, am luat decizia înfiinţării unei Comisii Mixte de Prevenţie pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii de urgenţă. Nu vrem să ajungem la măsuri extreme, dar siguranţa braşovenilor este cea mai importantă”, a declarat prefectul judeţului, Marian Rasaliu.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.