Expres

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, condamnat la 4 ani de închisoare

 

Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului timp de trei mandate, a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Târgu Mureș la patru ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de trei ani, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, sentința fiind definitivă, relatează Agerpres. Instanța a decis achitarea inculpatului Romeo Stavarache pentru patru infracțiuni de luare de mită care ar fi fost comise în legătură cu doi denunțători și cu coinculpatul Costel Cășuneanu. Instanța a dispus confiscarea de la inculpații Romeo Stavarache și Liviu Goian în cota egală de 50% a sumei de 307.187 lei, suma primită de la un denunțător cu titlu de mită, respectiv câte 153.593,5 lei de la fiecare dintre cei doi inculpați menționați.
Inculpații Romeo Stavarache și Liviu Goian au fost obligați să achite fiecare statului, cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de soluționarea cauzei la prim grad jurisdicțional, suma de câte 2.000 lei. Instanța a înlăturat toate celelalte dispoziții din sentința penală atacată, referitoare la confiscarea sumelor de bani presupus primite cu titlu de mită de inculpații din prezenta cauză și a dispus ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului instituite prin ordonanță emisă pe o serie de bunuri.
În acest dosar, omul de afaceri Liviu Goian a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită la pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o durată de 3 ani. Acesta a fost achitat pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită, ce ar fi fost comise în legătură cu doi denunțători.
Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, ca de altfel și Constantin Apostol, fost director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, care a fost achitat de comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită (două fapte). În cazul omului de afaceri Liviu Vasile Cenușă, instanța a dispus achitarea acestuia de sub acuza comiterii a două infracțiuni de complicitate la luare de mită.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button