BRAȘOV. Chiar „școala altfel”, în compania polițiștilot locali!
Cătușe, tomfe, spray-uri lacrimogene, dar și pistoale! Acestea au fost dotările polițiștilor locali de care au fost atrași, cu precădere, elevii și liceenii, în timpul vizitei făcute la instituția brașoveană.
Liceenii de a IX-a de la Silvic și elevii de la clasa a II-a A de la Școala 15, au ales ca în „Săptămâna altfel” să îi cunoască pe cei ce, prin definiție, le sunt prieteni. Cum era de așteptat, cea mai impresionantă activitate la care au participat cu gura căscata a fost cea a echipei de intervenții, care a și răspuns întrebărilor și curiozităților legislative ale copiilor. Aceștia au asistat la exercițiile de pregătire a celor de la intervenții, dar au fost activi și la cursul de educație rutieră, desfășurat sub semnul campaniei „Folosește zebra!” – derulată de instituția brașoveana în școlile din oraș.
La finalul întrevederii dintre polițiștii locali și școlari, aceștia din urmă au primit diplome de participare, iar cei mai mici au fost extrem de încântați că au fost atestați drept mini-polițiști locali. De menționat este faptul că Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” a primit din partea Poliției Locale Brașov o Diploma de Excelență pentru colaborarea deosebită interinstituțională avută de-a lungul acestor ani.
„Ori de câte ori a avut posibilitatea, Poliția Locală Brașov a elaborat și derulat proiecte destinate diferitelor grupe de vârsta, în special categoriilor sociale cu grad de vulnerabilitate ridicat (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități, minorități). Poliția Locală Brașov poate fi definită, și din acest punct de vedere, un vector important de educație și protecție a comunității, de aceea programul școlar național „Săptămâna altfel” reprezintă o altă oportunitate pentru dezvoltarea unui dialog direct cu beneficiarii serviciilor noastre. Este un nou prilej pentru ca Poliția Locală Brașov să dovedească, din nou, locuitorilor orașului, că transparența, dialogul și profesionalismul – reprezintă triada de simboluri, cu putere de lege, folosită în mod curent de angajații instituției. Vorbim despre cele trei cuvinte cheie de a căror forță beneficiază atât angajații instituției, dar mai ales brașoveanul. Este de remarcat faptul că, și cu această ocazie, Poliția Locală este un coechipier de încredere al școlilor, pentru educarea tinerei generații, în fapt, o prelungire a parteneriatului semnat, în alb, cu întreaga comunitate brașoveană”, a declarat directorul executiv al Poliției Locale, Nicolae Aldea.
.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.